Günaydın'ın haberine göre Özer; 'Aklıbaşında hiçbir yapımcı bir oyuncuya bu parayı vermez!' dedi.

Cem Özer'le Şafak Sezer arasındaki sular durulmak bilmiyor. Cem Özer'in ailesinin sahip olduğu 'Usta' adlı yapım şirketinin çektiği 'Kadri'nin Götürdüğü Yere Git' adlı filmin başrolünde oynayan Şafak Sezer; geçtiğimiz aylarda, alacağı olduğu gerekçesiyle yapım şirketine dava açmıştı. Sonrasında da verdiği çeşitli demeçlerde; "Cem Özer'in çekleri karşılıksız çıktı", "Keşke Cem Özer-Nurgül Yeşilçay çiftini hiç tanımasaydım", "Filmin çekimleri sırasında hepimizi perişan ettiler", "Film için 300 bin dolara anlaştık, 150 bin dolarımı hâlâ ödemediler" diye konuşmuştu. Önceki gün bir basın toplantısı düzenleyen Cem Özer, sonunda Sezer'in iddialarına yanıt verdi: "Baştan beri suskunluğumuzu koruduk ama Şafak her çıktığı programda bu konuyu gündeme getirdi. Oysa adliyeye gitmiş bir konuda artık konuşulmaz. Ama olay medyaya yansıdığı için biz de hakkımızı medyada aramak zorunda kaldık..."

HERKES Mİ HAKSIZ?
Şafak Sezer'i sevdiğini ve oyunculuğunu da çok beğendiğini söyleyen Cem Özer, "Aslında kendisi gerçekten çok kabiliyetli, çok temiz kalpli ama sanırım biraz kafası karışık. Algılamalarında karışıklık var" diyerek konuşmasına devam etti. Sezer'in hak ettiği yerde olmadığını da söyleyen Özer, şunları söyledi: "Ama herkesin sana karşı olduğunu hissediyorsan bir durup bakmak lazım, herkes mi haksız?" Özer, Şafak Sezer'in kendileriyle 300 bin dolara anlaştığı iddialarına ise şöyle açıklık getirdi: "Biz Şafak'la 40 bin liraya anlaştık. Şafak'a bir film için 300 bin dolar vermeye kızımı ikna etmem için, beni akıl hastanesine kaldırmanız gerekiyor. Çünkü 300 bin dolar, 1 milyon 400 bin liraya mal olmuş bir filmin üçte biridir. Aklı başında hiçbir yapımcı bir oyuncuya bu parayı vermez. Benim karım bugün Türkiye'nin en büyük starı, daha 300 bin dolar almadı! Cem Yılmaz da bir başkasının filminde oynasa 300 bin dolar almaz!" Özer, Sezer'in "Filme 3.5 milyon TL kâr ettirdim" sözleri içinse şöyle konuştu: "Doğrudur, film bu kadar hasılat yaptı ama bu yapımcının cebine giren para değil ki. Bundan yüzde 18 KDV'yi , sinema salonlarının ve dağıtımcının payı çıkınca geriye bin 400 TL gibi bir para kalıyor. Şafak Sezer'in 600 bin kişilik gibi izleyici kitlesi var. Bu sayının yapımcıya bıraktığı rakam ise bir milyon 800 bin liradır. Böyle bir gelir getiren hiçbir oyuncuya, hiçbir yapımcı 300 bin dolar vermez!" Cem Özer, ünlü oyuncunun filmin çekimleri sırasında da kendilerine sorunlar yaşattığını anlattı: "Şafak'ın sete gelmesi üç-dört saat sürüyordu. 'Abi sabahları kalkamıyorum, 11.00'de ancak kendime geliyorum' dedi. Ben de '11.00'den önce Şafak'a set koymayın' dedim ama 11.00, 13.00 oldu, 15.00 oldu... Şafak'a ne ben ne bir başkası, kendisi zarar veriyor..."

KEŞKE TANIŞMASAYDIK
Şu anda Şafak Sezer'e karşı duyduğu tek hissin üzüntü olduğunu söyleyen Cem Özer, ünlü oyuncuyu çek hırsızlığıyla suçladığı iddialarına da açıklık getirdi: "Böyle bir şey yok. Biz Şafak'a 'hırsız' demiyoruz. 'Cem Özer-Nurgül Yeşilçay çiftini hiç tanımasaydım' diyor, evet keşke hiç tanışmamış olsaydık, bu dertler başımıza açılmazdı. 300 bin dolar lafının ve çek işinin aslı şudur: İlk buluşmamızda bana, 'Herkes benim 300 bin dolar aldığımı bilsin' dedi, ben de 'Tamam' dedim. Sonra 'Kolpaçino'ya başlayacağım, onlara seninle 300 bin dolara anlaştığımı, yarısını da peşin aldığımı söyledim. Böyle bir sözleşme yapalım, yarısını almış gibi sen bana bir çek ver' dedi. Ben de 'tamam' dedim."

ALGILAMA PROBLEMLERİ BESLENMEYLE ALAKALI
Cem Özer; Şafak Sezer'in çekimler sırasında aç kaldıklarına dair iddialarına da yanıt verdi: "Kaldığımız otel yedi yıldızlı, her şey dahil bir oteldi. Otelin sahipleri de Şafak'ı çok sevdikleri için, yediği önünde yemediği arkasındaydı. Gecenin üçünde mutfak açılıp Şafak'a tost yapılıyordu. Mesela 'Ramazan ayı boyunca bize krakerle oruç açtırdı' diyor. Bir kere Ramazan bizim son haftamıza denk geldi ve Şafak da oruç tutmuyordu. Yani tutulmayan bir orucun iftarı nasıl oluyor bilmiyorum. Ama demek ki Şafak'ın beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi gerekiyor. Kafasındaki algılama problemleri beslenmeyle çok alakalı, yediğine içtiğine çok dikkat etmesi lazım!"

O, ÖNCE AYNAYA BAKIP KENDİSİYLE YÜZLEŞSİN
Cem Özer, basın toplantısında Şafak Sezer'e nasihatte bulunmayı da ihmal etmedi: "Şafak ne olur topla kendini. O zaman gerçekten düşündüğün yerde olacaksın. Bırak hırçınlığı, bırak didişmeyi. Kaldı ki bizim piyasada bir alacağın dahi olsa, bu işler böyle halledilmez. Benimde dünya kadar alacağım var ama hiç böyle medyanın önünde tartışmadım. Şafak çok yetenekli bir oyuncu ama önce aynaya bakıp kendiyle barışması lazım. 'Niye Cem Yılmaz gibi Şahan Gökbakar gibi değilim?' diye içi içini yiyor biliyorum, çünkü yeteneğinin farkında. Ama 'Ben starım' demekle star olunmaz. Bir sanatçı gibi düşünmeye başlasın..."