AYDINPOST HABER SERVİSİ-AYDIN merkeze bağlı Serçeköy Köyü’ndeki akrabalarını ziyaretten dönen Mustafa Erkul (66) ve Gülsüm Erkul (65), Yahya Yılmaz’ın kullandığı otomobilin çarpması sonucu kaldırıldıkları hastane de can verdi.

            Kaza, saat 21.30 sıralarında Aydın merkeze bağlı Serçeköy Küyü kavşağında meydana geldi. SSK emeklisi Mustafa Erkul (66) ve eşi Gülsüm Erkul (65) öğleden sonra Serçeköy Köyü’nde ikamet eden yeğenlerini ziyarete gitti. Mustafa ve Gülsüm Erkul çifti akşam yemeğini yedikten sonra yatıya kalmaları konusundaki tüm ısrarlara rağmen Aydın Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evlerine dönmek üzere yola çıktı. Yaşlı çift, minibüse binmek için yolun karşısına geçtikleri sırada Yahya Yılmaz’ın kullandığı 45 DY 581 plakalı otomobil hızla ikisine de çarptı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen ambulansla ağır yaralı olarak Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mustafa Erkul ve eşi Gülsüm Erkul yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 40 yıllık evli çiftin biri kız iki çocuğu olduğu ve Almanya’da yaşadıkları öğrenildi. Jandarma ekipleri sürücü Yahya Yılmaz’ı gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Çiftin evinde yas var!

 

Dün akşam saatlerinde geçirdikleri trafik kazası sonucunda yaşamlarını yitiren 40 yıllık yaşlı aşıkların evinde yas var. Serçeköy’deki akrabalarının tüm ısrarlarına rağmen, yatıya kalmayan Mustafa-Gülsüm Erkul çiftinin bir birine olan aşkları dillerde kaldı. 
Çiftin evinde yas tutan yeğenleri Sabira Çakır, kazada ölen yengesi ve dayısının dillere destan bir aşkları olduğunu belirtti. Gözyaşları içerisinde dayısını ve yengesini anlatan Sabire Çakır, “Daha iki gün önce burada birlikte oturdu. Otururken dayım çiçek koparım yengeme vererek ‘Aşkım seni çok seviyorum. Ömür boyu çiçek gibi kal’ dedi. Yaşadıkları aşkları dilere destandı. Tekstilde çalışırken, birbirlerine ne kadar çok sevdikleri hep konuşurdu. Yengem de sürekli ‘Mustafam şuraya gel, şunu yap’ diye dilinden düşürmezdi. Hiçbir zaman ayrılmıyorlardı. Her yere iki kişi beraber giderlerdi. Yaşlanmalarına rağmen aşkları etrafındakiler tarafından gıbtayla bakılırdı. Her zaman el ele gezerlerdi’ diye anlattı.
Kazanın, yaşlı çiftin yolu karşıdan karşıya geçerken dikkat etmeden yola çıkması nedeniyle meydana geldiği öğrenilirken, çiftin Almanya’da yaşayan çocuklarının gelmesinin ardından Aydın’ın Tepecik beldesinde toprağa verileceği öğrenildi.
 
20111017ay475521_03.jpg
 
20111017ay475521_01.jpg