Kuşadası"nda Adana"dan kargo ile gönderilen uyuşturucu maddeler, polis tarafından yapılan operasyonla ele geçirildi. Bu arada, Kuşadası"nda polisin gerçekleştirdiği bir başka operasyonda ise 230 gram esrar maddesi ile birlikte 2 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin ilk operasyonu Cumhuriyet Mahallesi"nde gerçekleştirildi. Durumlarından şüphe edilen 29 yaşındaki N.Y. ile 27 yaşındaki Y.S. isimli iki zanlı Özel Kuşadası Hastanesi önünde yakalandı. Her iki zanlının üzerinde yapılan aramada satmak maksatlı olarak 230 gram ağırlığı esrar maddesi ele geçirildi. Polis, her iki zanlıyı da göz altına aldı.
Kuşadası"ndaki bir başka uyuşturucu operasyonu ise bir kargo şirketinde gerçekleşti. Kuşadası"nda Adana"dan kargo ile uyuşturucu madde gönderileceği ihbarını alan Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği"ne bağlı ekipler, Adalızade Mezarlığı karşısındaki kargo şirketi önünde pusuya yattı. İçinde uyuşturucu bulunan kargoyu almaya gelen 30 yaşındaki F.P. gözaltına alınırken, kargo paketinin içerisinde yapılan aramada 6 adeti sarılı vaziyette 279 gram ağırlığında esrar maddesi ele geçirildi. Polis olayla ilgili olarak 32 yaşındaki C.K"yi de gözaltına alırken, zanlı içinde uyuşturucu bulunan kargoyu Adana"dan 21 yaşından H.S."nin gönderdiğini itiraf etti. Cumhuriyet Savcılığı, kargoyu gönderen H.S."nin yakalanması için talimat verirken, polis tarafından soruşturma başlatıldı.