Osmaniye’de 2 polisi şehit eden, Bingöl’de 2 vatandaşı katleden teröristlerin, suikastler düzenlemek için Silopi’de bir mısır tarlasına da 88 suikast silahı gizledikleri ortaya çıkarıldı


Şırnak’ın Silopi ilçesinde mısır tarlasında, gece görüş dürbünü takılmış 88 adet uzun namlulu silah ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, alınan bir ihbar üzerine Mardin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, silah kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik başlatılan çalışmada, Şırnak’ın Silopi ilçesi Kavallı, Buğdaylı ve Bostancı köylerinde operasyon yapıldı.

Operasyonlarda,  mısır tarlası içerisine gizlenmiş vaziyette üzerine gece görüş özelliği bulunan dürbün monte edilmiş 88 adet uzun namlulu silah bulundu. Olayla ilgili S.O., M.O. ve N.T. gözaltına alındı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde ele geçirilen silahların basın mensuplarına gösterimi sırasında konuşan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, operasyonun Şırnak Emniyet Müdürlüğü ve Şırnak Jandarma Komutanlığı’nın yardımıyla gerçekleştirildiğini belirterek, şöyle dedi:

“Bu silahlar Silopi kırsalından, Mardin Emniyet Müdürlüğümüzce alınmıştır. Bu silahların özelliği dürbünlü ve gece karanlığında, karlı ve sisli havalarda kullanılabilen silahlardır. Olayla ilgili 3 kişi yakalanmıştır. Silahlar Irak’ın kuzeyinden getirilmiş. Kalaşnikof marka silahlar Rus menşeli, dürbünler ise başka ülke menşelidir. Bu dürbünler 1 kilometreye kadar görüş alanı sağlıyor. Hem uzun, hem kısa mesafede suikast için hazırlanmış silahlardır. Üzerlerindeki dürbünler, hem gece görüşlü, hem de gündüz kullanma ve hedefi bulma kolaylığı sağlıyor.”

BİR TERÖRİST YARALI ELE GEÇİRİLDİ

Vali Ayvaz, ayrıca Mardin’in Derik ilçesinde bomba yapımı gerçekleştiren bir teröristin düzenlenen operasyonda yaralı yakalandığını söyledi.

Bu kişiyle birlikte 120 torpil içinde patlayıcının ele geçirildiğini kaydeden Turhan, şunları kaydetti:

“Terör örgütü okul, öğrenci, öğretmen dinlemeden vahşi bir durum içerisine girdi. Fakat bunların sonunun geldiği bu görüntülerden anlaşılmaktadır. İnşallah terör örgütü kısa bir zaman içinde çözülecek ve tamamen yok olacaktır. Terör örgütü her türlü terör yöntemini deniyor. Molotof atıyor, öğrencileri yakıyor, yoldan geçen vatandaşımızı yakıyor, bir ölçü yok.

Kendi vatandaşlarını öldürmeye yönelen ilk defa böyle bir terör örgütü var. Terör örgütü dağılma sürecindedir. İnşallah kısa sürede terör örgütü bitecektir. Geçen medyamız vermişti; terör örgütüne 14 ülkenin yardımcı olduğunu, bu ülkelerden 6 tanesinin parasal işlemlerine göz yumduğunu hepimiz biliyoruz. Bu ülkeler de, terör örgütünün ne kadar kötü olduğunu kendi başlarına bela olacağını anladılar. O ülkeler de yavaş yavaş yardımcı olmamaya başladı.”

ADANA’DA 37 BİN 228 PATLAYICI

Öte yandan; Adana’da, terör örgütü PKK sempatizanlarının korsan gösterilerde ve el yapımı bombaların imalatında kullandığı belirtilen, maytap, roket ve havai fişekten oluşan 37 bin 228 patlayıcı madde ele geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Kurban Bayramı öncesi maytap ve roket gibi patlayıcı maddelerin satışında artış olduğunu tespit etti. Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Seyhan Araştırma Ekibi ile TEM ekipleri, belirlenen 5 iş yerine mahkeme kararıyla eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, kimyasal patlayıcı bulundurma ve satma ruhsatı olmayan bir iş yerinde, maytap, roket ve havai fişekten oluşan 37 bin 228 patlayıcı madde ile bomba yapımında kullanılan bir miktar kimyasal madde ele geçirildi.

Kardeşlik terör örgütünü rahatsız etti

Önceki gün AK Parti’nin en güçlü olduğu illerden biri olan Bingöl’de PKK terör örgütünün sivillere yönelik saldırısı nedeniyle kentte PKK’ya karşı büyük bir öfke hâkim. Valilik ve emniyet, başta BDP olmak üzer PKK yandaşlığı ile bilinen çevrelere yönelik bir öfke patlamasına karşı önlem aldı. AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, “Halk çok öfkeli. İlk gün eğer valilik ve belediye engel olmasaydı, çok kötü olaylar yaşanabilirdi” dedi.

TAŞ: “TERÖRİSTE BOYUN EĞMEYİZ”

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailesine taziye ziyaretinde bulunan Taş, Yeni Akit’e yaptığı açıklamada, terör örgütünün deprem nedeniyle oluşan kardeşlik ikliminden rahatsızlık duyduğunu ifade etti. Taş, “Depremin ardından binlerce kişi Van’a battaniye, yiyecek gibi tonlarca yardım malzemesi topladı. İşadamlarımız Van’a destek için oraya gittiler, çalışma yapıyorlar. Tam bu sırada PKK böyle bir saldırıyı düzenliyor. Bingöl’ün yüzde 95’i Zaza’dır ve zaten PKK’ya karşılar. Terör örgütü, çocuğuna bayram elbisesi almaya çıkan kadınları ve çocukları hedef alarak Bingöl halkını sindirebileceğini sanıyor, ama yanılıyor. Bingöl teröre taviz vermeyecektir” dedi.

“HANİ FAİLİ MEÇHULLERDEN ŞİKÂYETÇİYDİNİZ”

AK Parti’nin son seçimlerde yüzde 67’nin üzerinde oy aldığına işaret eden Taş, bu “Saldırının ardından BDP’ye oy verenler pişmanlıklarını ifade ediyorlar. Bir zamanlar Bingöl’de faili meçhullerden yakınanlar şimdi kendileri bu faili meçhulleri aratmayan cinayetler gerçekleştiriyorlar. AK Parti iktidarıyla kente yüzlerce trilyon liralık yatırımlar başladı, olumlu bir gidişat var. Bu ortamda terör örgütü ortam bulamadığından saldırganlaştı. 2-3 hafta önce, havaalanını kundakladılar, şehirlerarası otoyolu için getirilen iş makineleri kundaklandı. Zaten terör örgütüne öfkeli olan halk geçtiğimiz hafta Cuma namazı sonrası Hakkâri’deki saldırı nedeniyle terör örgütünü protesto etmişti. Bütün bunlar Bingöl’ü hedef haline getirdi. İyi bilsinler ki, Bingöl teröriste boyun eğmez” diye konuştu.

Bingöl’deki saldırıya kentteki sivil toplum kuruluşlarından da tepki geldi. TÜMSİAD Bingöl Başkanı İbrahim Alimoğlu, terör örgütünün ülkedeki kardeşlik ortamından rahatsız olduğunu belirtti.

ÇELİK: “TOPLUMSAL REFLEKS OLUŞMALIDIR”

Memur-Sen Bingöl Başkanı Mücahit Çelik ise sivil halka karşı yapılan bu saldırıyı kınadıklarını ifade ederek şunları kaydetti: “Bayram hazırlığı içindeki sivil halka yapılan bu saldırı bizi derinden üzdü. Teröre ve terör saldırılarına karşı tüm Türkiye’de toplumsal refleks oluşmalıdır. Bu toplumsal refleks de yurdumuzun dört bir yanında mevcut olduğu gibi Bingöl’de de vardır.

Bu tür haince saldırılara toplumumuz gerekli tepkiyi gösterecektir.”

ÇOCUKLARINA SİPER OLDU

Öte yandan, saldırıda hayatını kaybeden 4 çocuk annesi Hatice Belgin’in bayram alış verişi için gittiği mağazanın önünde, çocuklarını korumak için canlı bombanın üzerine atladığı belirtildi.

Genç Caddesi’nde meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği patlama ile ilgili görgü tanıkları, üzerinde bomba düzeneği bulunan teröristin, çocuk giyim ve oyuncak malzemelerinin satıldığı mağazanın önünde bombayı patlatmaya çalıştığını, 3 çocuğuyla bayram alış verişine çıkan Hatice Belgin’in çocuklarını korumak için “canlı bomba”ya müdahale ettiğini belirtti. Anne Belgin’in canlı bombanın üzerine atladığı sırada patlamanın meydana geldiğini anlatan görgü tanıkları, “Çocuklarını korumak için kendini feda etti” dediler.

 ÇOCUKLARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Saldırıda yaralanan Belgin’in çocuklarından 16 yaşındaki Veysel, 14 yaşındaki Ceylan ve 11 yaşındaki Hazal’ın tedavileri ise Bingöl Devlet Hastanesi’nde sürüyor. Veysel Belgin’in durumunun ağır olduğu bildirildi.

yeniakit