Batman"ın Beşiri ilçesi Bilek köyü sakinlerinden İlham ve Amine Karabulut çiftinin çocukları olan Sibel (14), Serhad (13) ve Pınar (9) Karabulut terör örgütünün çocukların okula gönderilmemesi yönündeki baskıları ve maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerini tamamlayabilmek için 10 yıldır Didim"de yaşayan özürlü amcaları Abbas ve babaanneleri Perişan Karabulut"un yanına geldi. Bugüne kadar hiç okula gitmemiş olan Sibel Karabulut, Didim Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma yazma kursuna kayıt olurken; Batman"da 8"inci sınıfa giden Serhad ve 3"üncü sınıfa giden Pınar okuldan uzak kalmamak için Valiler İlköğretim Okulu idaresine başvurdu.
Okul idaresi çocukların Didim"de ikamet etmemesi ve henüz amcalarının velilik belgesine sahip olmaması nedeniyle 1 haftadır okula gidemeyen Karabulut kardeşleri okula kabul edemezken; İlçe Nüfus Müdürlüğü aracılığıyla sorunun çözülebileceğine işaret etti. İlçe Nüfus Müdürlüğü"nden de elleri boş dönen Abbas Karabulut, yeğenlerinin okuldan uzak kalmaması için Didim Çocuklar Ağlamasın Derneği"nden yardım talep etti. Çocukların eğitimi için aileye destek olan Dernek Başkanı Yaşar Çelebi, aile adına çeşitli görüşmelerde bulundu.
Karabulut ailesiyle daha önceden yaşanılan bir olay nedeniyle tanışık olduklarını ifade eden Çelebi, çocukların eğitiminin yarım kalmaması için ellerinden gelen çabayı harcadıklarını belirterek, “Amcalarının; Pınar ve Serhad"ın velisi olabilmesi için İlçe Nüfus Müdürlüğü"ne başvurduk. Ancak "Çocukların anne ve babası gelmeden velilik verilemeyeceği" belirtilerek; bu işlemi adli yollardan çözümlememiz istendi. Adliyedeki görüşmelerimizde de bize; "Adli yoldan işlemin uzun süreceği, çocukların okuldan uzak kalmaması için Nüfus Müdürlüğü aracılığıyla işlemlerin yapılmasının daha uygun olacağı" belirtildi. Nüfus Müdürlüğü"yle yaptığımız ikinci görüşmeden de sonuç alamayınca konuyu İlçe Kaymakamımız Ali Katırcı"ya ilettik” dedi.

KAYMAKAM KATIRCI SAHİP ÇIKTI
Kaymakam Katırcı"nın çocukların sorunuyla yakından ilgilendiğini beyan eden Çelebi, şunları söyledi: “Sağ olsun Kaymakam Bey konuyla çok ilgilendi. Konunun bizzat takipçisi olacağını ifade etti. Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Pınar ve Serhad"ın okuldan uzak kalmaması için ilk etapta misafir öğrenci olarak okula kabul edilmesi ve daha sonrada Abbas Karabulut"un 2 kardeşin velisi olabilmesi için gerekli işlemlerin tamamlanması konusunda destek sözü verdi”

“OKUMAK İÇİN DİDİM"E GELDİK”
Bir an önce okul ve yeni arkadaşlarına kavuşabilmek için özürlü amcaları ve babaanneleriyle birlikte Valiler İlköğretim Okulu ve Didim Kaymakamlığı arasında gidip gelen Serhad ve Pınar Karabulut kardeşler de, “Batman"daki baskılardan kurtulmak ve eğitimimizi tamamlayabilmek için Didim"e geldik. Ancak 1 haftadır burada da okula gidemiyoruz. İşlemlerin en kısa sürede tamamlanmasıyla; okul ve yeni arkadaşlarımıza kavuşacağımız günün özlemini çekiyoruz” dediler.
Bu arada; Kaymakam Katırcı"nın sahip çıktığı Pınar ve Serhad Karabulut kardeşlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen işlemlerin tamamlanmasının ardından Pazartesi gününden itibaren Valiler İlköğretim Okulu"nda misafir öğrenci olarak eğitimlerine başlayabilecekleri belirtildi. Öğrencilerin daha sonra amcalarının velileri olabilmesi halinde okula kayıt edilecekleri öğrenildi. -iha