Muğla'da bir kişinin ölümüne yol açan ve içinde bir bebek ve mektup bulunan bombalı paketin ardındaki sır perdesi kalktı.

MUĞLA"nın Ortaca İlçesi"nde geçen 17 Aralık tarihinde kireç deposunun önüne bırakılan ve 29 yaşındaki Mustafa Can Yılmaz"ın hayatını kaybetmesine yol açan bombalı paketle ilgili 6 kişi gözaltına alındı. Poşetin içinde oyuncak bebeğe yerleştirilmiş patlayıcı maddenin, yaşadığı ilişki nedeniyle, ölen kişinin kardeşi 26 yaşındaki Ethem Yılmaz"a gönderildiği belirlendi. Olayın baş zanlısı M.A.Ş. tek taraflı aşık olduğu, ancak açılamadığı ev kadını A.U. ile birlikte olan Ethem Yılmaz'ı ortadan kaldırmak için bombalı paketi gönderdiğini itiraf etti.
Ortaca Sanayi Sitesi"ndeki Dirmil Kireç Deposu"nun önünde patlayan ve Mustafa Can Yılmaz"ın hayatını kaybetmesine yol açan bombalı saldırıyla ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. İzmir Kriminal Polis Laboratuvarları Müdürlüğü"nde yapılan incelemede, oyuncak bebeğe yerleştirilmiş paket içerisindeki patlayıcı maddenin potasyum klorat ve sodyum benzoat içerdiği, el yapımı olduğu belirlendi. Oyuncak bebeğin nereden satın alındığı tespit edildi, ayrıca polisin olay yerindeki teknik incelemesi ve parmak izlerinden yola çıkılarak dün akşam üzeri Ortaca"da mermer işçisi 38 yaşındaki M.A.Ş., 30 yaşındaki S.A. ve ev kadını 35 yaşındaki A.U. ile ifadeleri doğrultusunda Afyonkarahisar"da ismi açıklanmayan 3 mermer işçisi gözaltına alındı.
Saldırıyı M.A.Ş. ile S.A."nın gerçekleştirdiği, patlayıcıyı ise Afyonkarahisar"daki bir mermer atölyesinde çalışan üç arkadaşlarından temin ettikleri belirlendi. İçerisinde kırmızı bir sütyen, "bu bebeği de beni de unutma" yazılı mektup ve patlayıcı yerleştirilmiş oyuncak bebek bulunan paketin aslında, evli ve 2 çocuk annesi A.U. ile ilişkisi bulunduğu öne sürülen Ethem Yılmaz"a gönderildiği, ancak tesadüfen ağabeyi Mustafa Can Yılmaz"ın açtığı kaydedildi.
Sorgusunda suçunu itiraf eden M.A.Ş., saldırıyı, aşık olduğu A.U. ile ilişkiye giren Ethem Yılmaz"ı kıskandığı için gerçekleştirdiğini söyledi, “Ethem Yılmaz ve ben, A.U."ya aşıktık. A.U. beni bilmiyordu. Ben ona platonik olarak takılıyordum. A.U."yu ondan ayırmak istedim. Daha sonra A.U."ya arkadaşlık teklif edecektim. Patlayıcıyı gece yarısı Ethem için dükkanlarının önüne bıraktık ama ağabeyi açtı” diye ifade verdi.
A.U. da Ethem Yılmaz ile ilişkisini kabul etti. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, gözaltındaki 6 zanlının sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe de düzenledikleri basın toplantısıyla operasyona ilişkin bilgi verdi. Olayın kesinlikle bir terör bağlantısı bulunmadığını vurgulayan Vali Altıparmak, “Patlayıcının şeklini ve yapıldığı malzemeleri inceledik. El yapımı bir bomba. Olayın terörle bağlantısı yok, adi bir kıskançlık olayı. Çok üzücü bir durum. Polisimiz delilden suçluya giderek kısa sürede olayı çözdü. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

NE OLMUŞTU

Muğla"nın Ortaca İlçesi"nde 17 Aralık günü saat 08.15 sıralarında Dirmil Kireç Deposu"nun önünde bir patlama meydana geldi. İşyerinin önüne bırakılan pakete uzan Mustafa Can Yılmaz, patlamayla birlikte ağır yaralandı. Ortaca Devlet Hastanesi"ne kaldırılan Yılmaz müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından, polis, içerisinden oyuncak bebek, kırmızı sütyen ve "bu bebeği de beni de unutma" yazılı mektubu incelemeye aldı. Terör saldırısı şüpheleri üzerinde de durulan olay, günler sonra çözüldü.

DHA