Mahkeme, raporu gözönüne almadı ve genci 22,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İzmir'in Torbalı İlçesi"nde oturan A.Ş,(15) iki yıl önce öz ağabeyi A.Ş."nin (25) cinsel saldırısına uğradı. Ablası ve eniştesine sığındıktan sonra polise olayı anlatan A.Ş."nin ifadeleri üzerine ağabey A.Ş. tutuklandı. Savcı hazırladığı iddianamede, A.Ş."nin öz kız kardeşinin boğazına falçata dayayarak cinsel istismarda bulunduğunu ve ölümle tehdit ettiğini belirterek cezalandırılmasını istedi. İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde açılan davada savunma yapan A.Ş., olayın tamamen iftira olduğunu, kız kardeşinin uzun süredir ablası ve eniştesinin yanında kaldığını, kendilerine iftira atılması için yönledirildiğini iddia ederek suçlamaları reddetti.

Kamuoyunda "Hüseyin Üzmez" olayında mağdur olan 14 yaşındaki B.Ç.'ye ilk aşamada "Ruh ve beden sağlığı bozulmamıştır" raporu verince eleştirilen Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi, bu olayla ilgili hazırladığı benzer raporu da mahkemeye gönderdi. Adli Tıp Kurumu, öz ağabeyi tarafından boğazına falçata dayanarak, cinsel istismara uğrayan mağdur kız kardeş A.Ş"nin "ruh sağlığının bozulmadığını" belirtti. Son duruşmada hakim karşısına çıkan mağdur A.Ş., daha önce şikayetçi olduğu ağabeyinden şimdi şikayetçi olmadığını söyledi. Ağabey A.Ş. son savunmasında suçlamaları kabul etmediğini ve olayın bir iftira olduğunu yineledi.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu"ndan gelen "ruh ve beden sağlığı bozulmamıştır" raporuna rağmen, sanığın yöneltilen suçu işlemiş olduğuna kanaat getirerek, ağabey A.Ş."yi önce cinsel istismardan 10 yıl hapse mahkum etti. Daha sonra cinsel istismarı kardeşine karşı işlediği için cezasını yarı oranında attırıp, 15 yıla çıkardı. Ağabey A.Ş."ye, ayrıca cinsel istismar sırasında şiddet, cebir ve tehdit suçunu işlediği için de ceza veren mahkeme heyeti, A.Ş."yi toplam 22 yıl 6 ay hapisle cezalandırdı. Temyize giden dosyayı inceleyen Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı aynen onadı.

Bursa"da 74 yaşındaki Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez"in 14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanması ve sonra Adli Tıp Kurumu"nun genç kızın ruh sağlığı bozulmadığına dair rapor vermesi ve bu rapordan sonra Üzmez"in tahliye edilmesi, Türkiye"de tartışmalara neden olmuştu./hürriyet