Mother&Baby dergisine konuşan Şimşek, “Biz 3 kardeşiz ve her sıkıntıda birbirimize kenetleniriz. Dolayısıyla ikinci çocuk yapmayı oğlum için istiyorum” dedi.

Anne olduğumdan beri ağlıyorum

Sema şimşek senelerdir magazin camiasının içinde, ama bir o kadar dışında... Hem kendisi hem de eşi Burak Hakkı, şeffaf ama keskin çizdikleri aile sınırlarının içine davetsiz misafirleri asla sokmuyor. Mother&Baby dergisi bu kez o sınırları biraz esnetti ve şimşek ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Kadınların yaşı sorulmaz gerçi ama şansımızı deneyelim, kaç yaşındasınız? Kaç yaşında anne oldunuz?
- 31 yaşında anne oldum. Tam zamanında aslında, ama ikinci ya da üçüncü çocuk isteyenler için biraz geç sayılabilir. O yüzden bu kadar güzel bir his olduğunu bilsem daha önce anne olurdum. Öte yandan her şeyin bir zamanı var diye düşünüyorum, dolayısıyla doğru zaman da buymuş.

Hamileliğiniz nasıl geçti?
- ılk 4-5 ay bir kabus gibiydi. Çok fazla midem bulanıyordu. Genelde her hamilelikte bulanır, ama benimki tahammül edilecek gibi değildi. Acılarım dayanılmaz hale geldiğinde doktorum, kemoterapi tedavisinde verilen mide ilaçlarını verdi. Çünkü o dönemde yemek borum çok yıpranmıştı. Kan bile kusuyordum. Derken bir gün bir kalktım, bulantım bitti. Bir gün öncesine kadar yaşadığım o kabus gibi günleri hemen unutuverdim. Çünkü anneler bilir, o her şeyi unutturacak bir duygudur.

İşiniz gereği çalışma saatleriniz düzenli değil. Hamileliğinizde sorun olmadı mı?
- İnanın hiç sorun olmadı. Hamileyken çalışmaya hep devam ettim. Hatta doğumdan sonra Rüzgar"la sadece 25 gün baş başaydık. Sonra beraber setlere gittik. Hiç ara vermedim çalışmaya anlayacağınız. Çalışmak insanı daha dinç kılıyor. Ev işlerini bile daha kolay yetiştiriyorsun. Çünkü evde olunca “sonra yaparım” deyip erteleyebiliyorsun.

Planlı bir hamilelik miydi?
- Evet, 31 yaşında olunca...

RÜZGAR"A KARDEŞ YAPMAYA MECBURUM

Bir bakıcınızın olmadığını, ablanızdan destek gördüğünüzü biliyoruz. Sanırım bunun size katmış olduğu büyük bir avantaj var. Bir kere bizim gözlemlediğimiz, Rüzgar çok sosyal bir çocuk...
- Evet, Rüzgar zaten sosyal olmaya setlerde alıştı. Ayrıca ufacıktı, 2.5 ay arabayla tatil yaptık. Bütün tatilimiz araba üstünde geçti ve gerçekten hiç mızmızlanmadı. Her çocuk gibi uykusu geldiğinde, acıktığında biraz mızıldanıyor, o kadar. Tabii dediğiniz gibi burada ablamın çok büyük payı var. O olmasaydı ne yapardım bilmiyorum. Ben bakıcılara güvenemiyorum. Bir bakıcı ya da dadı tutmayı Rüzgar kendini ifade etmeye başladığı zaman düşünebilirim. Bana onu şikayet edebildiğinde ancak olabilir. Onun dışında ailemden başka kimseye güvenemem. Ablama bir teklifte bulundum; “Bakıcı tutmaya karar verdim ama senin çocuklarına” diye! Her zaman neşeli bir aileyizdir. şakalaşmayı çok severiz.

Evet, biz de çekimlerde tanık olduk. ılk görüşte çok mesafeli duruyorsunuz, ama gerçekte çok güleryüzlü ve doğalsınız.
- Evet, öyle bir tipim var sanıyorum. Annem için de aynı şeyi söylerler. Bir de biz babasız büyüdük. Babam çok erken yaşta vefat ettiği için annem bizi biraz kontrollü yetiştirdi.

Adını kim koydu Rüzgar"ın?
- Evlenmeden önce Burak"a “ıleride çocuğumuz olursa, kız ya da erkek fark etmez, adını Rüzgar koyar mıyız?” diye sormuştum. Çünkü çok sevdiğim bir isimdir. O da kabul etmişti. ıkincisi olursa, o da Deniz olabilir...

Rüzgar"a kardeş gelecek bir gün o zaman...
- Aslına bakarsanız kararsızım. Hayat şartları, gidişat iyi olmadığı için düşünmüyorum, ama bir yandan da onu kardeşsiz bırakmak istemiyorum. Biz 3 kardeşiz ve babamızı çok küçük yaşta kaybettik. Bu yüzden birbirimize daha bir kenetlendik. Başımıza bir şey geldiğinde birbirimizin hep yanındayız. Dolayısıyla ikinci çocuk yapmayı oğlum için istiyorum. Kendimi mecbur hissediyorum hatta buna... Rüzgar"ın da kardeşlik duygusunu yaşaması gerektiğine inanıyorum.

Hamileliğinizde kaç kilo aldınız?
- Çok kilo almadım, 9 kilo sadece... Ama sonrası daha zordu. Rüzgar o kadar gazlı bir bebekti ki... 3.5 ay aç yaşadım. Düzenli beslenemediğim için kilo aldım. Çünkü sağlıklı olan her şey yasaktı. Emziriyorsunuz, yemek zorundasınız, ama taze fasulye bile gaz yapıyordu. Kiloları ondan dolayı aldım. Ama yine de emzirmek her açıdan yararlı.


BURAK ÇOK EVHAMLI BiR BABADIR

Annelik size ne kattı?
- İş hayatımda, ilişkilerimde aynı olduğumu düşünüyorum, ama sadece biraz daha hassaslaştım diyebilirim. Sokaktaki çocuklara, hasta çocuklara zaten çok üzülürdüm, artık iyice kafamı takar oldum. Her şeye ağlıyorum. O yüzden hiç televizyon izleyemiyorum. Bir de eskiden hayat bu kadar umurumda değildi, şimdi araba kullanırken bile daha kontrollüyüm. Oğlumuzun bize ihtiyacı var çünkü.... Kendi ayakları üzerinde durana kadar yaşamalıyım diyorum. O yüzden annelere tek diyeceğim şu: Sağlıklı olun ki evlatlarınız da sağlıklı büyüsün.

Burak Bey nasıl bir baba?
- Burak oğluna aşık ve çok evhamlı bir baba... Sağ olsun Rüzgar"a bir şey olacak diye ödü kopuyor. Allahtan ben rahatım da birbirimizi dengeliyoruz.

Bunca yıldır göz önündesiniz ve magazinden uzaksınız...
- İnsanlar istediklerini yaşar. Biz magazin camiasından uzağız, çünkü böyle yaşamak istiyoruz. Malzeme olacak laflar etmeyerek uzak kaldık.


HÜRRİYET