Kardeş şehir ilişkilerini en üst düzeye taşıyan ve kardeş şehir sayısını çoğaltan Kuşadası Belediyesi karşılıklı ziyaretlerle ilişkileri geliştiriyor. Bu kapsamda, Kuşadası Belediyesi"nin Romanya"daki kardeş şehri Sinaia"ya ziyarette bulunan heyet Kuşadası"na döndü. 5 gün süren ziyarette Kuşadası Belediyesi, belediye meclis üyeleri Ahmet Altunsoy, Gürol Turhan ve Nilgün Öğünçlü tarafından temsil edildi.
Romanya"dan kardeş şehri olan Sinaia"dan gelen Festival daveti üzerine Kuşadası Belediyesi"nden bir heyet 5 gün süren bir ziyaret gerçekleştirdi. Çok samimi ve sıcak bir ortamla karşılanan Kuşadası Heyeti belirlenen program dahilinde ziyaretlerde bulundu. Sinaia Belediye Başkanı Vlad Oprea, Kuşadası heyetinin ziyaretinden büyük memnunluk duyduklarını belirterek, Kuşadası ile karşılıklı ilişkilerinin mükemmel bir noktaya geldiğini belirtti. Başkan Oprea, katılımcılara teşekkür ederken, Kuşadası heyetinin belediye binasını ziyaretindeki kabulde karşılıklı hediyeler verildi.
Kuşadası heyeti daha sonra Sinaia"da düzenlenen festival açılışına katıldı. Heyet ardından Sinaia ve Braşov"da bulunan tarihi yerler ile şehir merkezlerini gezdi. Romanya"ya ilk defa giden katılımcılar geziden adeta büyülendiklerini belirterek ziyaretten son derece memnun olduklarını ifade ettiler. Ziyaret esnasında yapılan sohbetlerde her 2 şehrin temsilcileri ilişkilerin kesilmeksizin karşılıklı okullar ve işadamları başta olmak üzere ziyaretlerin artırılması görüşü benimsendi.