Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"e tebrik yağmuru sürerken, Kuşadası"nın kardeş şehri Almanya"nın Marl kentinden gelen heyet de kutlama kervanına katıldı. Merkezi Marl şehrinde bulunan Kuşadası-Marl Kardeş Şehir Derneğinin Başkanı Heinch Ahlert ve eşi Helga Ahlert ile dernek yöneticisi Ömer Ceylan, Başkan Altungün"ü makamında ziyaret ederek kutladı.
Başkan Altungün"e görevinde başarılar dileyen Kuşadası-Marl Kardeş Şehir Derneği Başkanı Heinch Ahlert, iki şehir arasındaki kardeşlik ilişkilerinin daha da artarak devam edeceğine inandığını kaydederek, kardeş şehir olarak 10. yılı geride bırakmalarından dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını ifade etti. Heinrich ayrıca 10. yıl kutlama etkinlikleri için Başkan Altungün"ü Marl"a davet etti.
Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise kardeş şehir Marl"dan gelen konuklarına nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ettiğini belirterek, Almanya"da düzenlenecek 10. yıl kutlama etkinliklerine katılacağını ifade etti. Altungün “9 yıldan bu yana kardeş şehir ilişkilerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler de bu ilişkilerimizi geliştirerek devam ettireceğiz. Marl"dan gelen konuklarımıza, özellikle gençlerimiz ile özürlülerimize verdikleri maddi ve manevi desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Dünyanın şu anda içinde bulunduğu ortamda kardeş şehir ilişkilerinin önemini daha da arttı. Hemen yanı başımızda çatışmalar, savaşlar yaşanırken, bizler kardeş şehir ilişkilerimizi daha sıkı bir şekilde geliştirmenin çabasını göstereceğiz” dedi.
Ziyaret sonunda karşılıklı hediyeler verilerek, anı fotoğrafı çektirildi.