Amasya Köyü Muhtarı Olgun Güneşdoğdu"nun Amasya Belediye Başkanlığına resmi yazı ile başvurarak "Kardeş Şehir" olma dileğini iletmesinin ardından Amasya Belediyesi"nin de kendi isimlerini taşıyan köylülerle tanışmayı istemesiyle başlayan görüşmeler nihayet mutlu son ile noktalandı. Görüşmelerin ardından başlatılan kardeş şehir olma çalışmaları sonucu Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, Belediye Meclisi üyeleri Kenan Eraslan, Sündüz Bülbül ve Ayşe Komaç Amasya vilayetinden aynı ismi taşıdıkları Amasya köyüne geldiler.
Kardeşlik buluşmasında Amasya heyeti Aydın"da AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Ertürk, Mehmet Erdem; Bozdoğan Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Amasya Köy Muhtarı Olgun Güneşdoğdu, Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkan Yardımcısı Şükrü Öksüz, Amasya Üzeyir Emre İlköğretim İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri ile Amasya köylüleri hazır bulundu.
Törende konuşan Köy Muhtarı Olgun Güneşdoğdu, "Amasya" ismini taşıyan iki yerleşim birimi arasında böyle bir teşebbüsün başlatılmış olması nedeniyle memnun olduklarını ifade ederek, “İl Amasya ile Köy Amasya"nın birbirine çok benzeyen özellikleri var. Her iki yerleşiminde içinden bir ırmak geçiyor, ikisi de vadiler arasında yerleşmiş durumda ve iki yerleşiminde dağ yamaçlarında kaya mezarları bulunuyor. Her iki Amasya"nın da yeşil ve sulak alanları var. Bu yerleşimlerin aralarında tarihi, kültürel ve sosyal ilişkilerin bulunduğunu düşünüyoruz ve bu ilişkileri devam ettireceğiz. Amasya köylüleri olarak 12 Haziran 2010 tarihinde Amasya"da başlayacak olan bir haftalık festivale katılacağız” dedi.
Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir de, kardeşlik köprüsünün oluşmasından dolayı duyduğu mutluluğu kaydederek, “Aydın ili Bozdoğan ilçesi Amasya Köyü Muhtarı Olgun Güneşdoğdu 30 Aralık 2009 tarihinde kardeşlik bağı kurulması için belediyemize yapmış olduğu müracaat Belediye Meclisimiz tarafından incelenmiş, 08 Ocak 2010 tarih ve 7 nolu meclis kararıyla Amasya Köyü ile aramızda tarihi, kültürel, sosyal, sportif ve hemşerilik ilişkilerinin kurulmasına ve ortak faaliyetlerde bulunulmasına karar verilmiştir. 7 bin 500 yıllık bir kent olan ilimizde 17 farklı medeniyet kurulmuş. Önemli Türk medeniyetlerinin de kurulduğu kentimiz Osmanlı şehzadelerine ev sahipliği yapmış. Medeniyet, eğitim, kültür, sanat ve edebiyat kenti Amasya ilimiz Türkiye"nin önde gelen kentlerindendir. Kültürel ve coğrafi benzerlikleri ile birbirine benzeyen iki yerleşim merkezinin bundan sonra karşılıklı ziyaretlerle pekişmesini diliyorum” diye konuştu.
Bozdoğan Kaymakamı H.Hasan Gökpınar ve Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de bu buluşmanın ve kardeşliğin önemini belirten konuşmalar yaptılar.
Konuşmaların ardından Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkan Yardımcısı Şükrü Öksüz, Amasya ilini anlatan "Amasya Güzellemesi" adlı şiirini okudu ve çerçeveli şekilde matbaada bastırılmış şiirini Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir"e hediye etti.
Hediyesi için Öksüz"e teşekkür eden Başkan özdemir, bu şiirden çok memnun olduklarını belirterek teşekkür etti. Etkinliklerde ilköğretim okulu öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları gösterileri sergilenirken; Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Amasya Köy Muhtarı Olgun Güneşdoğdu karşılıklı olarak birbirlerine "Kardeş Şehir" beratlarını takdim ettiler.
Daha sonra gözleme yapan bayanlarla da bir süre sohbet eden Başkan Özdemir, bölgede bulunan Kemer Hidroelektrik Santrali ve baraj gölünde incelemede bulundu. -iha