Kuşadası"nın Romanya"daki kardeş şehri Sinaia"da her yıl düzenlenen “Sinaia For Ever” festivali bu yıl da yapıldı. Kardeş şehir festivaline Kuşadası Belediyesi Meclis Üyeleri Zekeriya Tünk, Yusuf Emik, Mustafa Sarıoğlu, M. Faruk Konuk, Çetin Balatlıoğlu ve Eski Belediye Meclis Üyesi Gürol Turhan katıldı.

Sinaia Belediye Başkanı Vlad Oprea tarafından karşılanan Kuşadası heyeti, Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ün selamlarını ve iyi dileklerini ilettiler. Görüşmede Kuşadası heyeti karşılıklı ilişkilerin daha ileriye götürülmesi için her iki şehirde yaşayanların kardeş şehir kartlarını çıkararak konaklama, ulaşım, alışveriş, eğlence ve her türlü etkinliklerde geçerli olması fikri benimsendi. Konuya olumlu yaklaşan Sinaia Belediye Başkanı Vlad Oprea, Belediye Meclisinde görüşme yaparak kardeş şehir kartını uygulamaya sokacaklarını belirterek duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Görüşmede ayrıca karşılıklı kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerin artırılması ile ilişkilerin sadece sosyal değil, turizm ve ticaret alanında da geliştirilmesi görüşü benimsendi. Görüşme sonunda her iki şehir temsilcileri karşılıklı hediyeler vererek anı fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra festival etkinliklerine katılan Kuşadası heyeti, burada Romanya Turizm Bakanı Elena Udrea ile tanıştı. Bakan Udrea ile samimi bir havada sohbet imkânı bulan Kuşadası heyeti, Bakanı Kuşadası"na davet etti. Davete teşekkür eden Turizm Bakanı Udrea, Kuşadası"nın ismini çok duyduğunu ve en kısa zamanda ziyaret etmek istediğini söyledi.

Kuşadası heyeti festivalden geri kalan zamanda Peles Castle, Bran Castle, Pelişor Castle ile çeşitli müze, saray, kale gibi tarihi yapıları gezme fırsatı buldu.