“Kardeş Okul, Kardeş Şehir” projesi kapsamında Didim’in Almanya’daki kardeş şehri Laubach kentinden gelen 9’u öğrenci, 4’ü öğretmen 13 kişilik heyet Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz başkanlığında Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaretle ilgili Kaymakam Emiroğlu’na bilgiler veren Didim Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nezir Keskin Proje kapsamında Almanya’nın Laubach kentinde bulunan Friedrich Magnus Gesamtschule okulundan 8’i kız 1’erkek olmak üzere 9 öğrenci ile 4 öğretmenin Didim’e geldiği söylerken “Öğrenciler, okulumuz öğrencilerinin yanından misafir olarak kalıyor. Konuklarımızı ilçemizin tarihi, turistik yerlerini gezdiriyoruz. Sosyal ve kültürel aktivitelerle ağırlıyoruz. Kardeş Okul, Kardeş şehir kapsamında bu okul ilçemize ilk kez geldi. Cumartesi günü geldiler ve 10 gün burada kalacaklar. Karşılıklı kültür alış verişi ve öğrencilerin kaynaşması açısından güzel bir proje; bizde ileri ki dönemde Almanya’da kendilerini ziyaret edeceğiz.”dedi.
Kaymakam Ersin Emiroğlu ise Alman heyetini Didim’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, heyetin ve öğrencilerin Didim hakkındaki düşüncelerini sordu. Heyette yer alan Okul Direktörü Wolfgang Hölzer Didim’de güzel bir şekilde ağırlandıklarını söylerken bu projenin öğrencileri açısından önemli olduğunu söyledi. Kardeş Şehir projesi kapsamında kurulan komisyonun Başkanı Doris Kircher ise Didim’e daha önce geldiğini söylerken “Didim’de deniz, hava ve doğa güzel, bu proje kapsamında daha öncede bu tür ziyaretler heyetler arasında olmuştu. Gelecekte de sürdürülmesi her iki şehir açısından önemli olacaktır.” dedi.
Öğrenciler ise Didim’de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ziyaretin sonunda Kaymakam Emiroğlu Alman heyetine ve aralarında Almanya’dan gelen Türk öğrencilerinin de yer aldığı öğrenci grubuna Türk bayrağının bulunduğu rozetleri hediye etti. Ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.