İddiaya göre olay 30 Mayıs 2009 tarihinde meydana geldi. Kepezaltı Mahallesi Cezaevi Kavşağı"nda 07 N 3895 plakalı otomobili kaldırıma sürten Şener Çökmez, yanında oturan ağabeyi Bayram ile tartışmaya başladı. İddiaya göre ikili otomobilde kavga etti. Bu sırada ağabey Bayram Çökmez, kardeşinin başına odunla vurduktan sonra direksiyona kendisi geçti. Kardeşinin öldüğünü anlayan Bayram Çökmez otomobili duvara vurup, kaza olmuş gibi gösterdi. Kardeşinin cesedini de sürücü koltuğundan fırlamış gibi dışarı koyan ağabey Bayram Çökmez, olay yerinden ayrıldı.

Savcılık olay yerinde hayatını kaybeden Şener Çökmez"le ilgili olay yeri raporunu tuttuktan sonra cenazesini ailesine teslim etti. Kazada öldüğü sanılan Şener Çökmez"in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verilirken, ağabeyi Bayram Çökmez cenaze namazında bulunmadı. Bir hafta sonra polise yapılan ihbarda olayın trafik kazası değil cinayet olduğu bildirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlatarak savcılık kararıyla mezarı açtırdı ve otopsi yapıldı. Otopside Çökmez"in, darp sonrasında olabilecek küt ölüm sonucu öldüğü belirtildi. Bunun üzerine polis, kazanın tanıklarından ve aile yakınlarından oluşan 280 kişinin ifadesine başvurdu. İfadesi alınanlardan biri, Şener Çökmez"in ağabeyi tarafından dövülerek öldürüldüğünü annesine söylediğini iddia etti.

Aile üyelerinin bazılarının da bu iddiayı doğrulaması üzerine Bayram Çökmez gözaltına alındı. Önce kaza sırasında olay yerinde olmadığını söyleyen, Çökmez çapraz sorguda kaza yerinde olduğunu söyledi, kardeşini öldürdüğünü ise kabul etmedi. Çökmez, sorgusunun ardından Adliye"ye sevk edilecek. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Radikal