VAN, Hakkari ve Bitlis'te dün öğle saatlerinde başlayan ve sabaha kadar aralıklarla süren kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Van'da 361, Hakkari'de 127, Bitlis'te 200 köy yolu kardan dolayı ulaşıma kapandı.

Kent merkezlerinde 20 santimetreyi bulan kar, yüksek kesimlerde 1 metreye ulaştı. Bitlis Deresi'nde 60"a yakın araç mahsur kalırken, çığ nedeniyle kapanan Hakkari-Çukurca karayolunun açılması için de çalışmalar başlatıldı.

Van, Hakkari ve Bitlis'te dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı yaşamı durma noktasına getirdi. Kent merkezlerinde trafik güçlükle sağlanırken, birçok köy ve mezranın yolu da ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle Van'da 361, Hakkari'de 127 köy 376 mezra, Bitlis'te ise 200 köye ulaşılamıyor. İl Özel İdare Karla Mücadele ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için seferber olurken, yol açma çalışmalarına kar yağışı ve tipi engel oluyor. Kar kalınlığı kent merkezinde 20 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde 1 metreyi aştı.

Hakkari-Çukurca karayoluna dün düşen çığın temizlenmesi için çalışmalar sürüyor. Bitlis Deresi'nde 60"a yakın araç mahsur kaldı. Yol yapım çalışmalarının sürdüğü Bitlis-Baykan Karayolu'nun 6'ncı kilometresinde çamur yüzünden bazı araçların kayarak yolu kapatması nedeniyle karayolu yaklaşık 4 saat boyunca ulaşıma kapandı.

MİLLİYET