Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün internet sayfasında "Genel Bilgi" olarak şunlar yazmaktadır:

"Bölgemiz 1950 yılında Karayolları Genel Müdürlüğünün kuruluşu ile birlikte kurulmuş ve çalışmalara başlamıştır.

78.676 km² olan Bölgemiz sınırları içerisinde Aydın, Balıkesir, Denizli, İzmir, Manisa, Muğla ve Uşak illeri bulunmaktadır.

Yol ağımızın % 99' u ( 5460 km ) asfalt kaplamadır. Bunun 1089 km si Bitümlü Sıcak Karışım ( BSK ) dır. Yol ağımızda 1531 Bölünmüş Yol (sanırım kilometre demek istemişler) bulunmaktadır.

Bölgenin nüfusu 9 384 108 dir. km² ye 70 metre yol ve 95 kişi düşmektedir.

Bölgemiz sınırları içindeki tescilli araç sayısı 2 543 136 dır."

Sözde internet üzerinden tanıtım yapmışlar ama becerememişler. Veriler hangi yıla ait belli değil.

Bölge Haritası yayınlamışlar ama büyütünce okunmuyor. Bölge Müdürlüğü Teşkilat şeması da Kuzey Marmara Otoyolu, Ankara Niğde Otoyolu, 3. Köprü var, artık ne alakası varsa. Bölge yol ağı verilerinin de hangi yıla ait olduğu belli değil. Bölge içinde yer alan Şube Müdürlüklerinin iletişim bilgileri verilmiş. Sitede ayrıca projeler bölümü var ama ortada proje yok.

Aydın ilinde yaşadığımız için Aydın Proje dosyasını açıp inceledim ve ekran görüntüsünü yazımıza ekledim. Burada net olarak görüldüğü üzere önümüzdeki süreçte yapılacak olan veya yapılması düşünülen bir proje yok. Sadece 2002 yılı ve sonrasında yapılan çalışmalar var. Ayrıca burada verilen kısaltmaların ne anlama geldiğini gösteren bir lejand yok. Buradan şu sonuç çıkıyor; "Biz birşeyler yazalım milletin anlayıp anlamaması önemli değil, sadece sayfamıza bakanlar bizim ne kadar yalaka olduğumuzu anlasın yeter."

Bir de bu Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olarak Aydın ilini içine alan 28. Şube Şefliği var. Yazının başlığı uzun olmasın diye eklememiştim," Bu şube müdürlüğü ne iş yapar" diye. Şimdi tekrar soruyorum; kırk kilometrelik yolu ile bitiremeyen bu 2. Bölge Müdürlüğü ile 28. Şube Şefliği ne iş yapar?

Çeşitli nedenlerle sık sık Aydın Kuşadası arasında gidip geliyorum. Genellikle Aydın İncirliova Germencik üzerinden İzmir'e bağlı Çamlık yolu ile Kuşadası’na gidiyorum. Kaç yıl oldu bilmiyorum ama buradaki yol inşaatı bitmek bilmiyor. Bir sakız reklamı vardı; "Çiğnedikçe bitmeyen sakız istiyorum" diyordu reklamdaki kişi. Bu Karayolları bu reklamı yanlış anlamış olmalı ki bitmeyen yol yapmışlar.

Yahu sizde hiç mi vicdan yok, hiç mi bu insanları düşünmüyor sunuz? Topu topu kırk kilometre yol, ayıptır yahu. Bir an önce bitirin artık. Ege Bölgesi’nin en önemli yollarından birisidir bu yol. Karayollarının birçok bölgede bulunan otoyollarından daha çok araç geçişi vardır bu yolda. İnanmıyorsanız girip bakın Karayolları Genel Müdürlüğü internet sayfasına. Bu yolu sürekli geciktirmekle ne elde etmek istiyorsunuz? Aklınıza iktidar partisine çok oy vermediler diye ceza mı kesiyorsunuz? Otoyol yapacağız diye Aydın Denizli yolunu trafik ışıkları ile donatarak verdiğiniz rahatsızlık zaten yetiyor, utanmanız varsa utanın bari burayı bitirin artık.

Bir çift sözümüz de iktidar Milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz, Rıza Posacı ve Mustafa Savaş'a. Hiç mi bu yoldan geçmiyor sunuz? Özellikle Ortaklar Selçuk arasındaki rezaleti görmüyor musunuz? Bir defa olsa yaralı parmağa işeyin ve şu yolun bitmesi için çaba gösterin. Yolu görmediyseniz biz sizi arabamızla alıp gösterelim. Hadi şu işe bir el atın, sizi alkışlayalım.

"Hiçbir yeteneği olmayan yeteneksiz insanlardan, her şey beklenebilir." (John Steinbeck)