Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu’na saldırı düzenleyen PKK’lı teröristler 8 Mehmetçiği şehit etti, 19’unu yaraladı. Saldırı anında ve sonrasındaki çatışmalarda 20 PKK’lı öldürüldü. Emri 1 ay içinde tam 400 sayfalık saldırı talimatı konuşması yapan ve “Yeni Dağlıca baskınları istiyorum” diyen Murat Karayılan verdi.

‘Dağlıca istiyorum’

Hürriyet'in haberine göre; PKK’nın dün gerçekleştirdiği saldırının talimatını Murat Karayılan’ın Mayıs ayı içinde yaptığı telsiz konuşmalarında verdiği ortaya çıktı. Karayılan, arazide görev yapan teröristlere 1 ay içinde tam 400 sayfalık saldırı talimatı konuşması yaptı. Karayılan, bu yılın yaz ve bahar aylarını çok önemsediğini, Dağlıca, Aktütün ve Silvan benzeri şok etkisi yapacak eylemlerin yapılması gerektiğini ve şehirlere yönelik de eylemler planlanması gerektiğini söyledi.

Karayılan’ın bir konuşmasında, “Ben sizden Dağlıca, Aktütün, Silvan benzeri saldırı istiyorum. Karakollara taciz ateşi yapmanızı değil” dediği tespit edildi. Cemil Bayık ve Fehman Hüseyin’in de aynı çerçevede saldırı talimatı verdikleri uzun telsiz konuşmaları yaptığı belirlendi.