'IŞİD şimdi Türkiye için tehlike'

KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan, Musul’da 49 Türkiye Konsolosluğu görevlisinin IŞİD tarafından rehin alınması hakkında ilginç iddialarda bulundu.

Karayılan, örgüt yöneticileri ile yaptığı telsiz görüşmelerinde, Türkiye’nin dünya kamuoyuna IŞİD ile bağlantısı olmadığını göstermek amacıyla konsolosluk operasyonuna sessiz kaldığını iddia etti.

KARAYILAN “TELSİZDEN” BOMBALADI
Karayılan, 14 Haziran 2014’de, örgüt yöneticileri ile telsiz üzerinden rehine krizini değerlendirdi. Karayılan, devletin arşivine giren “telsiz kestirmelerinde”, IŞİD’in bölgede güçlenmesinin Kürt nüfusunu olumsuz etkileyeceğini belirterek, tüm örgüt yöneticilerinin IŞİD ile mücadeleye hazır olması gerektiğini vurguladı. Karayılan, çözüm sürecini baltalamak isteyenlerin de, IŞİD’i kullanabileceğini öne sürdü.

Hüseyin Özay'ın Taraf'taki haberine göre, Türkiye’nin konsolosluk operasyonu ile Kuzey Irak’ı Kürtlerden temizlemek istediğini öne süren Karayılan’ın telsiz kestirmelerinde yer alan IŞİD operasyonu ile ilgili değerlendirmeleri şöyle:

IRAK’I ÜÇE BÖLECEKLER
“Bunlar (IŞİD), Musul’u, Tikrit’i aldı. Yeni bir durum oluştu Irak’ta. Galiba Irak’ı üçe bölecekler. Bu, büyük derin bir plan. Ancak bu durumdan kürt kazanımları ortaya çıktı. Musul’daki yüzde 30-35 Kürt de şehri terk ediyor. Bu iyi değildir.”

AKP KENDİNİ TEMİZE ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR
Türkiye IŞİD’i destekledi. Türkiye aslında rahat. Bunu biliyorlardı (konsolosluk baskınını). Ama bir şey yapmadılar. Dünyaya bunlarla ilişkimiz yok imajı vermeye çalışıyorlar. Vay, konsolosumuzu aldılar, diyerek biz bunlarla birlikte değilimiz mesajı vermek istiyorlar. Kendilerini temize çıkarmaya çalışıyorlar. Türkiye rahattır. Muhtemelen yakında bırakacaklar. Biz Türkiye’nin, El Nusra ve IŞİD ile ilişkisi olduğunu biliyoruz. AKP’nin ve Davutoğlu’nun yanlış siyaseti nedeniyle Türkiye zor durumda kaldı. Bunu herkes görüyor.

TÜRKİYE’DE EYLEM YAPABİLİRLER
Kim IŞİD ile birlikte olursa tehlike oluyor. Türkiye için de bu göründü. IŞİD Türkiye için tehlikedir. Türkiye içinde en az 3 bin kişi onlarla.. Yani Türkiye içinde de eylem yapabilirler. Geçenlerde Serekaniye’de 9 kişi öldü. Yarısı Türkiye’dendi, Çerkez falandı...Türkiye bu konuda yanlış hesap yapmıştır.

KÜRTLER İÇİN TEHLİKE
Bunlar Kürtler için tehlikedir. Bundan dolayı Kürtler bir olmalıdır. Mevcut şartlarda Kürtler hem güneyde hem de Rojava da hem kuzey de ve doğuda başarılı olabilirler. Aslında bunlar Kürt birliğini fark etti...

IŞİD’in Kuzey Irak’ta güçlenmesi en çok PKK’ya zarar verecektir. Eğer Türkiye bundan doğru sonuç çıkarırsa Kürt meselesinde doğru adımlar atmalı. Bu yolla PKK’yı kuşatamazlar. Böyle planlarla derinleşenler kazdıkları çukura kendileri düşerler. IŞİD ile ortaya çıkan hareketi herkes doğru değerlendirsin.”

"SÜRECİ BOZMAK İSTİYORLAR"
“Aslında tarih bir dönemdeyiz. Arkadaşlar güçlenmeli. Sayılarını arttırmalılar. Biz savaşa da barışa da tam olarak hazır olacağız. Kimse özgürlük yürüyüşümüzü durduramaz. Bu halk eylemleri özgürlüğe gidişi gösteriyor. Bu eylemler Kürdistan’a yayılmıştır. Bir provokasyonla bozulmaz. Dönem çözüm dönemidir. Dönem demokratik özerkliğin kurulma zamanıdır. Dönem bunlara hazırlık dönemidir. Bir dakika boş geçirilmemelidir. Eğitim üzerinde durun. Özellikle yenileri iyi eğitin. Ay sonuna kadar herkes dikkatli olsun.”