YSK'nın Hatip Dicle'nin milletvekilliğini düşürmesinden sonra, BDP destekli bağımsız milletvekillerinin Meclis'e gitmeme kararına, terör örgütü PKK'dan destek geldi.
 
PKK'nın en üst karar alma merkezi olan Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, "DTK'nın da çağrısını dikkate alarak oybirliğiyle almış oldukları karar, çok doğru ve yerinde bir karardır. Bundan başka bir şey de yapılamazdı. Ayrıca, YSK'nın veto kararı savaş nedeni sayılabilecek bir durumdur" dedi.
 
Açıklaması PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nda yayınlanan Karayılan şunları söyledi:"YSK'nın bu kararı aslında Türk devletinin Kürt siyasetini kontrole almak, burnunu sürtmek, 'siz her şeyi yapamazsınız, sınırları aşamazsınız, fazla ileri gitmeyin, sizi engelleyebiliriz' mesajını içeren, Kürt siyasetini iradesizleştirme ve hizaya çekme kararıdır. Somut bir adım atılıncaya kadar Meclis'e gitmeyeceklerini açıklamaları Kürt siyasetinin de onurlu bir duruşu sürdüreceğinin kesin kararlılığıdır.
 
'SAVAŞ İLANI ANLAMINA GELECEK' 
Kürt sorunu konusunda günümüzde önemli bir dönemece girildiğini söyleyen Karayılan, şöyle devam etti: "Eğer önümüzdeki yakın günler içinde Türk devleti ve hükümeti bu büyük haksızlığı ortadan kaldıran bir girişim geliştirmez ve düzeltmezse, bu, halkımıza karşı resmen bir savaş ilanı anlamına gelecektir.
 
'BELİRLEYİCİ OLAN BOZDAĞ'IN KONUŞMASIDIR'
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Yardımcısı Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın konunun parlamentoda konuşularak yasa değişikliğine gidilebileceğiyle ilgili konuşmalarına da değinen Karayılan, belirleyici olanın Bülent Arınç veya Mehmet Ali Şahin değil, Bekir Bozdağ olduğunu söyledi.
 
Karayılan açıklamasını şöyle sürdürdü: "Arınç ve Şahin kısmen yumuşak konuşarak bir çözüme gidilebileceğini belirttiler. Ancak anlaşılıyor ki, bu, daha çok onların bireysel görüşleridir. Çünkü onlardan birkaç saat sonra daha resmi bir biçimde AKP adına açıklama yapan Bekir Bozdağ, tüm kapıları kapattı. Belli ki Erdoğan’la ilişki kuruldu, Erdoğan’ın görüşleri çerçevesinde Bekir Bozdağ’ın, bir heyetle beraber bu açıklamayı yapması ihtiyacı duyuldu. Önceki soruda da belirttiğim gibi bu bir karardır. Dolayısıyla kararı uygulayacaklardır."