CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, 15 Mart 2004"te Diyarbakır"da yaptığı konuşmanın montajlanarak PKK bağlantısı kurulan korsan kasetlerin Ankara"da dağıtılmasını “Rezillik, şerefsizlikö olarak yorumladı. Sözkonusu korsan kasetleri dağıtanları önce Allah"a sonra Ankaralılara havale ettiğini söyleyen Karyalçın, daha önce Turgut Altınok"u tasfiye etmek için de aynı yolun izlendiğini söyledi. Karayalçın, “Aklımda bir maket var, size bu izi sürmenizi öneririmö diye konuştu.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın, "kendisi hakkında maksatlı bir şekilde hazırlanıp dağıtılan Diyarbakır"daki 2004 mitingi ile ilgili CD"ler ve atılan iftiralar hakkında" seçim merkezi olarak kullandığı CHP eski Genel merkezi"nde bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantı öncesinde sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı"nı kutlayan Karayalçın, ardından sözü Diyarbakır"da gerçekleştirdiği mitinge ve bununla ilgili kaset ve iddialara getirdi. Son günlerde Ankara"da kendisini karalamak amacıyla 10 binlerce korsan kaset dağıtıldığını belirten Karayalçın, dağıtılan bu kasetlerin altında isim olmadığından bunları kimin hazırladığını ve bu büyük harcamayı kimin yaptığını bilmediğini ifade etti. Geçmişte büyükşehir belediye başkanlığı, milletvekilliği, dışişleri bakanlığı ve başbakan yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu hatırlatan Karayalçın, ayrıca iki yıl boyunca da Milli Güvenlik Kurulu üyeliği görevinde bulunduğunu vurguladı. “Kim benim hangi kararım, hangi uygulamam ya da hangi davranışım ile PKK bağlantısı kurabilirö sorusunu soran Karayalçın, şöyle konuştu:
“Montajlanmış korsan kasette kullanılan 15 Mart 2004 tarihli Diyarbakır mitingindeki konuşmamın gerçek kaset kaydı basına dağıtılmıştır. Orda da görüleceği gibi, Diyarbakır istasyon meydanında toplanan yüzbinlerce yurttaşımıza devletimizin bir, ulusumuzun ve yurdumuzun bölünmez bir bütün olduğunu bir kez daha söyledim. Fırat"ın doğusu da batısı da bizimdir dedim. Yüzbinlerce yurttaşımız bu konuşmamı dakikalarca alkışladılar. O mitingde kimi PKK unsurlarının olması herhalde benim değil, o mitinge katılanların üstlerini arayarak alana alan güvenlik güçlerinin sorunudur.ö
“Bu korsan kasetleri kim hazırlamış olabilir? Kim bu kadar rezilleşebilir? Gerçeği halkın gözleri önünde kim bu kadar saptırabilir?" diye soran Karayalçın, “Ankaralılar bu soruların cevabını çok iyi bilir. Daha önce Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok"u tasfiye etmek için iğrenç görüntüleri hazırlayan ahlaksız kim ise, şimdi de bu yalan belgesini hazırlayan odur. Bu haysiyetsizliği, ahlaksızlığı ve şerefsizliği yapan, siyasetin düzeyini de düşürmekte ve siyaseti kirletmektedirö diye konuştu.

Karyalçın, bu iddiayı dile getirenleri mahkemeye verdiğini, motajlanmış korsan kasetleri dağıtanları da önce Allah"a sonra da Ankaralılara havale ettiğini ifade etti.

Karayalçın, bu konuşmanın ardından Diyarbakır"daki miting ile ilgili görüntüleri sinevizyon gösterisi ile basınla paylaştı. Ardından Gazetecilerin sorularına cevap veren Karayalçın, bir gazetecinin, “Daha önce Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok"u tasfiye etmek için iğrenç görüntüleri hazırlayan ahlaksız kim ise, şimdi de bu yalan belgesini hazırlayan odur dediniz. O zaman aklınızda bir isim varö demesi üzerine, “Kasetlerin altında dediğim gibi imza olmadığı için herhangi bir isim veremiyorum. Ama bu kasetlerin bu şekilde dağıtılması korkaklıktır. Tabi ki aklımda bir maket var. İz sürüyorum. Sayın Turgut Altınok"un kasetini hazırlayanların da aynı kişiler olduğunu düşünüyorum. Size de bu izi takip etmenizi öneririm" dedi.

Karayalçın, bir başka gazetecinin geçmiş dönemde yine kendisi hakkında benzer cümleler kullanan CHP lideri
Baykal"ın da, "Halep kamburunu Karayalçın başımıza sardı" gibi söylemlerini hatırlatması üzerine, “Siyasi yaşamda bazen günün gereğine göre o gün öyle şeyler söylenmiş olabilir. Sonra zaten bu ifadelerden vazgeçilmiştir. Şimdi CHP"nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğuma göre bu iddialar gerçeği yansıtmıyor demektirö karşılığını verdi.

Karyalçın, ısrarla sorulan “Aklınızdaki isim kim" sorusuna ise, “Ben bir maket çizdim, siz de iz sürün, yardımcı olun" karşılığını verdi.

MİLLİYET