Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP lideri Deniz Baykal ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın büyük ölçüde uzlaştı. Baykal uzlaşamadıkları herhangi bir konu olmadığını belirtirken, her iki isim de önümüzdeki günlerde somut adımlar atılacağının altını çizdi.
SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın daveti üzerine, CHP Genel Merkezi"ne geldi. Karayalçın"ı CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil ve Baykal"ın Özel Kalem Müdürü Nilgün Şahin karşıladı.
Karayalçın daha sonra Baykal"ın makamına geçti. Ziyaretin ardından Baykal ve Karayalçın gazetecilere açıklamada bulundu.
Baykal, Ankara"nın yeni bir belediye şansını önümüzdeki seçimlerde kullanma kararında göründüğünü belirterek, “Bizlere de bu bekleyişine uygun bir anlayış içinde davranmak gerekiyor" dedi.
Karayalçın"ın muhtemel bir adaylığını önlemeye yönelik kampanyalar başlatıldığını söyleyen Baykal, şöyle konuştu:
“Sayın Karayalçın da çok doğru ve yapıcı değerlendirmeler yaptı. Önümüzdeki seçimlerde Ankara"da yeni bir belediyecilik yönetimi yapmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım dedi. Bunları dikkatle izledi. Bunları görünce dün gece Sayın Karayalçın"ı evinden aradım bugün saat 11.00"de partiye çay içmeye davet ettim. Değerlendirmelerimizi yaptık. Kamuoyuna daha önce yaptığımız açıklamaları birbirimize ilettik. Çok yararlı bir görüşme oldu. Hedefimiz belli. Karayalçın Türkiye"de en saygın en birikimli belediyecilik deneyimine sahip kişi. Bütün Ankara onu özlemle hatırlıyor."
Karayalçın ile Ankara"nın sorunlarını değerlendirdiklerini belirten Baykal, “Ankara"nın özlemine cevap veren bir sonucu birlikte gerçekleştireceğiz. Geniş bir anlayış birliği içinde olduğumuzu söyleyebilirim. Önümüzdeki günlerde bu doğrultu da somut adımlar atılacaktır. Yerel yönetim çalışmalarında da kendisine başarılar diliyorum" diye konuştu.

KARAYALÇIN"IN SÖZLERİ

Karayalçın ise, Baykal ile uzunca bir süredir birlikte olamadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“Geniş bir değerlendirme süresini kullandık. Çok yararlı oldu. Ankara"yı tartıştık. Yerel yönetimlerle ilgili Türkiye"nin önünde duran öncelikli konu Ankara"ydı. Sayın Baykal, metroyu ve o bağlamda değerlendirilmesi gereken projeleri ifade etti. Bende çok memnunum, yararlı bir görüşme oldu. Bu değerlendirmenin, bu birlikteliğin önümüzdeki günlerde daha somut bir biçimde kamuoyuna anlatılması, açıklanması söz konusu olacaktır."

BAYKAL: "KARAYALÇIN"IN ADAYLIĞI ŞAŞIRTICI OLMAZ"

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, Karayalçın"ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "Böyle bir açıklamanın beni hiç şaşırtmayacağını söyleyebilirim" dedi.
Adaylık açıklamasının ne zaman ve nerede yapılacağının sorulması üzerine de Baykal, “Birden, ne zaman bu gerçekleşti diye, sonra siz düşünüp bakacaksınız. Süreç başlamıştır" yanıtını verdi. Baykal, "Sayın Karayalçın çok yaşamsal, önemli bir karar alıyor, bu kararı kendi arkadaşlarıyla çevresiyle paylaşmalıdır, değerlendirmelidir. Birlikte bir oluşumu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yoksa bizim kendi aramızda herhangi bir sorun bir sıkıntı yoktur" dedi

Milliyet