28 Nisanda Aydın Gençlik Merkezinde yapılan karate il birinciliği şampiyonasına renk getiren Nazillili öğrencilerden Asena Özsun, Erzincan'da yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılacak.
Aydın Gençlik Merkezinde yapılan karate şampiyonasında üç ayrı gurupta yapılan minik kızlar kata yarışmalarında Gazi İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Asena Özsun (10) il birincisi, Ayşen Boyluoğlu (10) il ikincisi, minik erkeklerde Dallıca İlköğretim Okulu Öğrencisi Hayrettin Aytar il ikincisi, kumite 35 kiloda Gazi İlköğretim Okulundan Mehmet Boyluoğlu(12) il üçüncüsü, 40 kiloda Müşerref Gündoğdu İlköğretim Okulundan Coşkun Kılınç(13) il ikincisi, +55 kiloda Gazi İlköğretim Okulundan Rıza Beşli (13) il ikincisi ve katada Barış Kılınç (10) il ikincisi oldular. Ayrıca Nazilli Yaşam Spor Merkezinde yetişen ve Aydın Gençlik İl Müdürlüğü sporcularından Gülşah Sancar yıldız kızlar il birincisi, Fehmi Ece yıldız erkekler il birincisi ve İrem Uzun kata il birincisi oldu.
Aydındaki karate şampiyonasını değerlendiren Nazillili karatecilerin çalıştırıcısı Mustafa Özsun, Milli Eğitim Bakanlığının ilköğretim okulları arasında düzenlenen karate şampiyonasının memnunluk verici olduğunu söyledi. Özsun “Öğrencilerimiz il şampiyonasında iyi dereceler elde ederek bize büyük bir gurur yaşattılar. Üzüntümüz ise birkaç başarılı öğrencimizin lisanslarının yetişmemesi sonucu müsabakalara katılamamasıydı. İl birincisi olan dört öğrenci ile birlikte Asena Özsun, haziran ayında Erzurum'da yapılacak olan Türkiye karate Şampiyonasına katılacak. Bu şampiyonaya da bugünden hazırlanmaya başladık” dedi.