Nazilli ilçesinde 2007 yılının son karate kuşak sınavı yapıldı. Kuşak sınavına giren 40 karateci başarılı olarak bir üst kuşağı almaya hak kazandılar. Özel bir spor merkezinde yapılan sınava katılan 4-5 yaşlarındaki miniklerin sınavı esnasında aileleri heyecanlı anlar yaşadılar.
Yaşam Spor Merkezinde yapılan 2007'nin son kuşak sınavı olan üçüncü dönem kuşak sınavında ter döken çoğunluğu çocuk 40 karateci, Karate Teknik Direktörü Mustafa Özsun tarafından sınava tabi tutuldular. Yapılan sınavda zor anlar yaşayan genç karatecilerden dört ve beş yaşında olan iki minik karateci Enis Karlıdağ ile Yasemin Öcal'ın aileleri heyecanla sınavı izlediler. Sınavda verilen hareket ve komutları doğru olarak yerine getiren minik karateciler sınavı geçtiklerini öğrendiklerinde kendilerini büyük bir ilgi ile izleyen ailelerine koşarak sevinç çığlıkları attılar. İki yıldır karate sporu yapan Menderes Anadolu Lise Öğretmenlerinden 48 yaşındaki Mehmet Çırak'ta yeşil kuşaktan mavi kuşağa geçmenin sevincini yaşadı.
Karate sporunun hamlıktan olgunluğa doğru bir ilerleme felsefesi olduğunu ifade eden Yaşam Spor Merkezinin sahibi Milli Karateci ve Karate Teknik Direktörü Mustafa Özsun “Karate sporu doğumdan ölüme kadar bir olgunlaşmayı felsefe edinmiştir. Beyaz, sarı, turuncu, yeşil, mavi, kahverengi ve siyah kuşaklar bu olgunluğa ulaşma renkleridir. Son renk olan siyah kuşakta ise olgunluğun zirveye ulaştığı dönemdir. Merkezimizde yetişen sporcularımız şu anda ağırlık olarak beyaz, sarı ve turuncu kuşaklardan oluşuyor” dedi.