Aydın Belediyesi önünde son günlerde dükkanlarının kaldırılmasını istemeyen cep telefoncuların tepki eylemlerine karşılık bugün Başkan Çerçioğlu"na destek toplantısı vardı. Havanın yağışlı olması dolayısıyla Belediye Meclis Salonunda yapılan destek toplantısına Aydın"ın her kesiminden vatandaş katıldı. Ortak bir destek bildirisi hazırlayan sivil toplum kuruluşları Aydın"ın daha refah, daha güzel bir kent oluşturulması amacıyla alınan kararın arkasında duran belediye yönetimine sonuna kadar destek vereceklerini açıkladılar. Belediye"nin düzenlediği organizasyonlarda bugüne kadar pek görülmeyen Aydın Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun eşi olan Ercan Çerçioğlu"nun dahi bizzat katılarak destek verdiği toplantıya Aydın Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Odası, Aydın Esnaf Odaları Birliği, Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi, Marangozlar Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Veteriner Hekimler Odası, Ziraat Odası, Eczacılar Odası, Tekstilciler Derneği, İŞKAD İşkadınları Derneği, gibi 97 farklı sivil toplum örgütü destek verdi.

Sivil toplum örgütleri adına ortak bildiriyi okuyan Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, “Bizler Aydın iş aleminin, meslek ve sosyal kesimin temsilcileri olarak Aydın Belediye Başkanlığının şehir planlaması, ve kentsel doku açısından büfe işletmelerine yönelik yeni düzenlemeler getiren kararını desteklediğimizi ifade ediyoruz. Belediyemizin bu kararına bir grup büfe işletmecisinin tepki olarak günlerdir Aydın kamuoyunu meşgul eden demokrasi ve hukuk dışı hak arama yöntemlerini tasvip etmiyoruz. Huzur ve güven ortamında olmayan her türlü ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetin neticelerinin demokrasi ve hukuk kuralları içerisinde kalamayacağı inanç ve bilinçteyiz. Aydın"da yaşayan herkesin huzur ve güven ortamını bozacak her türlü faaliyetten kaçınması gerektiğini savunuyoruz. Güzel Aydın"ımızda huzur ve güven ortamında yaşamsal zeminin oluşturulması için ilgili kişi, kurum ve kuruluşların üzerine düşeni yapmasını bekliyor, bizler üzerimize ne düşüyorsa bunu yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz. Bundan böyle Aydın Belediyesinin kamu yararına dönük doğru kararlarına ve uygulamalarına destek vereceğimizi Aydın Kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi.

“TEK AMACIMIZ AYDIN"I DAHA GÜZEL BİR ŞEHİR YAPMAK”

Toplantı sonunda kendisini destek veren sivil toplum örgütlerine teşekkür etmek için toplantının yapıldığı salona gelen Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, salona girmesiyle birlikte uzun süre salondakiler tarafından alkışlandı. Desteklerinden dolayı sivil toplum örgütlerine teşekkür eden Başkan Çerçioğlu, verilen destekten dolayı çok duygulandığını dile getirdi.

Aydın"da yaşayan herkesin yaşadıkları alanları daha güzel hale getirmek için çalıştığını dikkat çeken Özlem Çerçioğlu, kendisinin de tek amacı olduğunu bunun da Aydın"ı daha güzel ve daha refah bir şehir haline getirmek olduğunu söyledi. Bunu yaparken hukuk kuralları çerçevesinde çalıştıklarını dikkat çeken Başkan Çerçioğlu, “Aldığımız kararlara faaliyete koyarken bir takım hoş olmayan olaylar yaşadık. Fakat bu olaylar bizi geri adım attırmayacak. Bize verilen bu destek devam ettiği sürece aldığımız kararların uygulanmasında daha istekli daha kararlı olacağız. 31 meclis üyemle birlikte tek amacımız var. Oda Aydın"ı daha güzel, daha refah bir kent yapmak. Aldığımız kararların uygulanması aşamasında bizi destek veren sayın Valimize ve emniyet teşkilatına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.