Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Belediyesporlu İbrahim Akın ile İskender Alın'ın şikeyi itiraf ettiği iddiası, üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve ekibine geri adım attırmak üzere. Soruşturmayı yürüten savcı ile görüşen ve "Aldığımız kararlar kanun değil, değiştirebiliriz." diye konuşan Aydınlar, pazartesi günü Cenevre'de UEFA yetkilileriyle görüşecek.
 
Her geçen gün boyutları genişleyen şike soruşturmasında tutuklu sayısının 31'e ulaşması ve tutuklanan Belediyesporlu futbolcuların suçlarını itiraf ettiği iddiaları üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, ikinci kez adliyenin kapısını çaldı. Saat 10.30'da adliyeye gelen Aydınlar, 'Futbolda şike' soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk ile görüştü. Yaklaşık 1 saat adliyede kalan Aydınlar, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.
 
Soruşturmayla ilgili bilgi almak için adliyeye geldiğini ifade eden Aydınlar, "Savcı beyden soruşturmanın gidişatı hakkında bilgi aldım. Bize belge verip veremeyeceğini sordum. Şu an soruşturmanın gizliliği açısından henüz bize belge veremeyeceklerini söyledi. Soruşturma tamamlandıktan sonra delil ve belgeleri bizimle paylaşabileceklerini ifade ettiler." diye konuştu.
 
Bir takvim belirlediklerini belirten Aydınlar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yeni gelişmeler olursa tekrar değerlendirebiliriz. Bizim verdiğimiz karar bir yönetim kurulu kararıdır. Gerekirse aldığımız kararları revize edebiliriz. Bu kararlar kanun değil. Burada şöyle bir intiba var. Sanki birileri korunuyor kollanıyor. Hayır. Sağlıklı ve doğru karar vermeye çalışıyoruz." Aydınlar bir gazetecinin, "Ligin ertelenmesi söz konusu mu?" yönündeki sorusuna, "Şu anda öyle bir şey söz konusu değil." diye cevap verdi.
 
Şike ve teşvik soruşturmasının ikinci dalgasında gözaltına alınan, ardından tutuklanan Belediyespor'lu futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın'ın savcılıktaki ifadelerinde suçlamaları kabul ettikleri iddiasının, Futbol Federasyonu'nca yakından takip edildiği, doğruluğunun teyidi için yetkili makamlar nezdinde yeni bir girişimde bulunulacağı öğrenildi. 
 
Bu arada Aydınlar, UEFA yetkilileri ile önümüzdeki pazartesi günü Cenevre'de toplantı yapacakları açıkladı. Şike soruşturması ve Beşiktaş'ın kupayı iade etmesiyle ilgili konularında görüşüleceği belirtilen toplantıda soruşturmanın da konuşulacağını belirten Aydınlar, "Pazartesi günü UEFA ile Cenevre'de bir toplantı yapacağız. Gündemdeki konuları tartışacağız." diye konuştu.