Mehmet Helvacı, Frank Ribery'nin transferi sırasında Metz ekibinin sözleşmeye, ''Bu oyuncunun satışında 2 milyon avronun üzerindeki bonservis bedelinden yüzde 20 pay alacağı'' maddesini koydurduğunu belirterek, ''Biz Ribery'nin Marsilya'ya gidişinden ve sonrasında 23 milyon avro bonservisle Bayern Münih'e transferinden bir şey kazanamasak da Metz Kulübü, kendisinin zarara uğradığını ileri sürerek bir hukuki süreç başlatmıştı'' dedi.

Metz'in yaklaşık 5 milyon avro gibi bir talebi olduğunu dile getiren Helvacı, ''Bu talebi FIFA, Galatasaray'ın bir kazancı olmadığını gerekçe göstererek reddetti ve sonrasında CAS'a gittiler. Her ne kadar bir cezayla karşı karşıyaysak da talep ettikleri miktarın yanında CAS'ın uygun gördüğü miktar oldukça düşük. Tabii ki biz bu kararın değişmesi için yine temyize gideceğiz'' diye konuştu.

RİBERY DAVASI

Mehmet Helvacı, Galatasaray'dan olaylı bir şekilde Marsilya takımına giden Frank Ribery'nin o dönem menajeri olan Bruno Heiderscheid ile şimdi mahkemelik olmasının, kendileri için yeni bir ümit olduğuna dikkat çekti.

Ribery ile ilgili iddialarını ispatlayamamalarından kaynaklanan sıkıntıları olduğunu söyleyen Helvacı, ''Bizim iddialarımızın temeli, Ribery ile menajeri arasındaki davanın parçası. O belgeler ortaya çıkmıyor. Çıkmadığı için de ispatlayamıyoruz. Menajeri ile süren davada çıkacak sonuç, bizim davamızı da etkileyecek. Yeni bir belge ortaya çıkarsa, dava yenilenebilir'' ifadelerini kullandı./sabah