Didim Belediyesi"nde çalışan 2 bayan işçisinin, Didim Belediyesi"ndeki belediye başkanlık ve başkan yardımcılığı makam koltuklarına ve oda giriş kapılarına domuz yağı sürerek, “Domuz Büyüsü” yaptıklarıyla iddiasıyla başlayan yargı süresinde dün ikinci duruşma görüldü. Davının ikinci duruşmasında da karar çıkmazken, davanın üçüncü duruşması 20 Ağustos 2009 tarihine ertelendi.
Didim Asliye Mahkemesi İş Mahkemesi"nde 6 Temmuz 2009 tarihinde görülen davanın ilk duruşmasının ardından, dün gerçekleşen ikinci duruşmada davacılar Ayşegül Menderes ile Fatma Hatuk Eryürek duruşmada hazır bulundu. İşten çıkarılan belediye işçilerinin avukatlığını Zekiye Baran yaparken, Didim Belediyesi adına duruşmaya Didim Belediyesi Avukatı Coşkun Yıldırım katıldı. Görülen ikinci duruşmada Belediye Avukatı Yıldırım, bilirkişi raporu ve davacıların dilekçelerini isterken, mahkeme heyeti bu talep üzerine davayı 20 Ağustos 2009 Perşembe gününe ertelendi.
Bilindiği gibi; Didim Belediyesi"nde çalışan bayan belediye işçileri Ayşegül Menderes ve Fatma Hatuk Eryürek; Didim Belediyesi başkanlık ve başkan yardımcılığı makamlarına ve oda kapılarına domuz yağı sürerek, “Domuz Büyüsü” yaptıklarıyla iddiasıyla edilmişti. Bayan işçilerin büyü yaptıkları iddia edilen görüntülerinin güvenlik kameralarınca tespit edildiği ileri sürülerek, bayan personeller Belediye Disiplin Kurulunca işten çıkarılmıştı. Yaşanan bu sürecin ardından yasal yollara başvuran Ayşegül Menderes ve Fatma Hatuk Eryürek Didim Belediyesi aleyhinde işe iade davası açmıştı.