Danıştay saldırısı davası ile Ergenekon davasının birleştirilmesine ilişkin kritik karar bugün alınacak. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Yargıtay'ın 'Davaların birleştirilmesinde zorunluluk bulunuyor' görüşü değerlendirilecek.

Danıştay saldırısı ile davanın Ergenekon terör örgütü davası ile birleştirilip birleştirilmeyeceğine bugün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10.00'da yapılacak duruşmada karar verilecek.
Davanın temyiz incelemesine yapan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, daha önce verdiği kararda dosyanın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşülmekte olan Ergenekon davası ile birleştirilmesini istemişti.

OY BİRLİĞİYLE BOZULDU

9. Ceza Dairesi, Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 8 sanık hakkında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen kararı oy birliğiyle bozmuştu.

Dairenin kararında, "tüm dosya kapsamına göre sanıkların mensubu bulundukları iddia edilen örgütün niteliği, atılı suçların vasfının belirlenmesi ve delillerin birlikte değerlendirilmesi yönünden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan (Ergenekon) davası ile bu dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunun iddia edilmiş olması karşısında, öncelikle davaların birleştirilmesinde zorunluluk bulunduğuna" işaret edilmişti.

SON SÖZ YARGITAY'IN

11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Yargıtay'ın görüşüne uyması halinde dava dosyası İstanbul'a gönderilecek, eski kararında direnmesi halinde de nihai kararı Yargıtay Ceza Genel Kurulu verecek. Yargıtay'ın aldığı son karar bağlayıcı olacak.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce verdiği kararda sanık Alparslan Arslan'ı, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, yerine yeni bir düzen getirmeye, fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek"le suçluyordu.

2 MÜEBBETE ÇARPTIRILDI

Alparslan Arslan, TCK'nın 309/1. maddesi uyarınca ve "Danıştay 2. Dairesi Başkanı Mustafa Yücel Özbilgin'i, tasarlayarak ve yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek" suçundan TCK 82. maddesinin (a) ve (g) bentleri uyarınca ayrı ayrı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmıştı.