Nakşibendi Şeyhi Ahmet Palazoğlu Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu"nun da katıldığı cenaze töreni sonrası Bakanlar Kurulu kararıyla Tokadi Hayreddin Türbesi"ne defnedildi. Gebze"de de evinin bahçesine gömülen Menzil Şeyhi için jandarma inceleme başlattı.

BOLU"da 92 yaşında vefat eden Nakşibendi Şeyhi Ahmet Palazoğlu"nun cenazesi, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu"nun da katıldığı cenaze namazının ardından, Bakanlar Kurulu kararıyla Tokadi Hayreddin Türbesi"ne defnedildi. Gebze"de de Menzil tarikatı liderlerinden Şeyh Yahya El Abbasi El Haşimi, evinin bahçesine gömüldü. Jandarma, Gebze"de inceleme başlattı.

Bolu"da "Sürmeli Hoca" diye bilinen Ahmet Palazoğlu"nun, Yıldırım Beyazıd Camii"ndeki cenaze namazına Bakan Eroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan"ın yanısıra, AKP Bolu milletvekilleri Yüksel Coşkunyürek, Metin Yılmaz, Fatih Metin, AKP"li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, eski Adalet Bakanı Şevket Kazan ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Cenaze namazı öncesindeki öğle namazı için caminin tamamen dolması üzerine cemaat dışarıya taştı, caminin etrafına serilen naylon ve kartonların üzerinde saf tuttu. Bu sırada camiye gelen Bakan Eroğlu da dışarıda kaldı. Bakan Eroğlu"nun namazını kılması için belediyeden halı getirilmesi istendiği sırada, caminin görevli odası açıldı. Bakan Eroğlu, saf tutan vatandaşların arasından geçerek caminin görevli odasına girdi. Getirilen halılarda ise vatandaşlar saf tuttu.

KENDİ VASİYETİ Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sırasında Bakan Eroğlu hemen cenazenin arkasında saf tuttu. Bakan Eroğlu ve Kutan, namazın ardından Palazoğlu"nun yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Şeyh Palazoğlu"nun cenazesi 1 kilometre omuzlarda taşındı. Cenaze D-100 Karayolu kenarındaki Tokadi Hayreddin Türbesi"nde toprağa verildi. Palazoğlu"nun türbeye gömülmeyi vasiyet ettiği, mezarlıklar dışında kalan özel alanlara defin işleminin yapılamamasına ilişkin karar nedeniyle, Bakanlar Kurulu"ndan özel karar çıkarıldığı bildirildi.

MENZİL ŞEYHİ BAHÇESİNE Menzil Cemaati"nin kanaat önderlerinden "Molla Yahya" adıyla tanınan Şeyh Yahya El Abbasi El Haşimi ise 3 gün önce 68 yaşında vefat etti. Batman doğumlu El Haşimi"nin cenazesi yakınlarının isteği üzerine, annesinin mezarının da bulunduğu Gebze"nin Tepecik Köyü"ndeki evlerinin bahçesine gömüldü. Molla Yahya"nın bahçesine gömülmesiyle ilgili olarak jandarma araştırma başlattı. Hıfzıssıhha kuralları gereği, mezarlıkların dışında cenaze defnedilmesi yasak.

Sürmeli Hoca"yı uğurladılar

BOLU "da "Sürmeli Hoca" diye bilinen Ahmet Palazoğlu"nun, Yıldırım Beyazıd Camii"ndeki cenaze namazına Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan da katıldı. Namazdan sonra Eroğlu ve Kutan bir süre sohbet etti. Bakan ve Kutan"la birlikte ön safta Nakşibendi tarikatı ileri gelenleri yer aldı.