ATV'de bu akşam ilk bölümüyle ekrana gelecek olan 'Diğer Yarım' adlı dizide 'Esma' ve 'Zeynep' adındaki ikizleri canlandıran Gonca Sarıyıldız; İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölümü'nden mezun olduktan sonra konservatuvarda oyunculuk eğitimi almış. Daha önce 'Muhteşem Yüzyıl'da rol alan, 'Diğer Yarım'da ise ilk kez başrolde oynayan genç oyuncu ile dizisini ve rolünü konuştuk... 

NE DİLEDİĞİNE DİKKAT ET 
 Rollerinizden bahseder misiniz? 
Dizide 'Esma' ve 'Zeynep' adındaki ikizleri canlandırıyorum. Biri anneyle, diğeri babayla büyümüş. O yüzden biri anneye, diğeri babaya hasret. 'Esma' sakin, istediği zaman kendini iyi ifade edebilen ama kırılgan bir kız. 'Zeynep' ise aklından geçeni pat diye söyleyen, dışa dönük biri ama o da sevgisini kolay kolay gösteremiyor. Aslında birbirlerine hem zıtlar, hem de birbirlerini tamamlıyorlar. 

 Dizide iki farklı karakteri canlandırmak bir oyuncu için zor mu? 
Zor ama çok da keyifli. Çoğu zaman iki karakter arasında çok hızlı geçiş yapmak gerekebiliyor ama bunun keyfini çıkarmaya çalışıyorum. Bu rolden önce aynı projede farklı karakterleri oynayan oyunculara özeniyordum. 'Ne dilediğine dikkat et' derler; gerçekten doğruymuş. Seyretmesi keyifli ama içinde olması meşakkatliymiş. İzlemek için ben de sabırsızlanıyorum. 

 Rollerinize nasıl hazırlandınız? 
Senaryoyu tekrar tekrar okuyup her iki karakteri de anlamaya, yakından tanımaya çalıştım. Hâlâ da aynı şeyi yapıyorum; onlarla empati kurmaya ve onları daha iyi tanımaya çalışıyorum. 

 Hangi karakter size daha yakın? 
Mizacım ikisinden de farklı. O an hangisini canlandırıyorsam; o bana yakın, diğeri başka biri gibi geliyor. 

 Sizce Türk halkı hangi dizileri daha çok seviyor? 
Dönem dönem değişiyor sanırım. Şu aralar komedi dizileri de dramlar kadar ilgi görüyor. Bizim dizide ise hem komedi, hem dram bir arada. Çok sıcak, samimi bir mahalle dizisi. Türk seyircisi böyle samimi ve renkli karakterlerin bulunduğu hikayeleri genellikle seviyor, bizi de seveceklerini umut ediyorum. 

HEDEFİM İYİ BİR OYUNCU OLMAK 
 Oyunculuktaki hedefleriniz nelerdir? 
Gelişimini sürdürmek isteyen her oyuncu gibi öncelikle daha iyi bir oyuncu olmak istiyorum tabii ki. Hayat boyu oyunculuk yapmak istiyorum. 
 İlk kez başrol oynamak nasıl? 
Bu projede bir başka rolde oynasaydım da çok heyecanlı olurdum çünkü çok değerli oyuncularla çalışma fırsatı buluyorum. 

GERÇEK HAYATTA İKİZİMİN OLMASINI ÇOK İSTERDİM
 Gerçek hayatta ikizinizin olmasını ister miydiniz? 
Evet, çok güzel olurdu. Kardeşin olması güzel şey. Benim de bir erkek kardeşim var ve iyi ki var. 

 Yoğun bir çekim temposuna girdiniz. Çekimden sonra neler yaparsınız? 
Aslında fazla vakit kalmıyor ama araya olmazsa olmazları sıkıştırabiliyorum. Fırsat buldukça pilates ve yoga yapıyorum. Yolda müzik dinliyorum.