Zonguldak'ta, cezaevinden yeni çıkan ve denetimli serbestlik kapsamında haftada dört kez karakola imza atması gereken şahıs, imza atmak için gittiği karakolda iddiaya göre 'Evrak yok' denilerek geri çevrildi. Atamadığı imza sebebiyle tekrar cezaevine girme tehlikesi yaşayan şahıs silahla karakola geldi. Karakolun önünde silahı kafasına dayayan şahsı gazeteciler ikna etti. 

Olay, dün saat 18.30 sıralarında Soğuksu Polis Merkezi önünde meydana geldi. İddiaya göre, TTK'da madenci olarak çalışan Şenol Yıldız (43) dört yıl önce cezaevine girdi. Cezaevinden tahliye edilen Yıldız için denetimli serbestlik uygulamasına karar verildi. Haftada dört kez karakola giderek imza atması gereken zanlı, Soğuksu Polis Merkezi'ne gelerek imza atmak istediğini söyledi. İddiaya göre, karakolda görevli polis memuru, evrak olmadığını söyleyerek yarın gelmesini istedi. Ertesi gün tekrar gelen şahıs, polis memuru ile karakolun idari bürosuna giderek imza atmak istediğini yineledi. Ancak, bu kez de polisler bir imzanın atılmadığı gerekçesiyle Şenol Yıldız hakkında işlem yapmak istedi.

Emniyet müdürünün yanına gittiğini ileri süren Şenol Yıldız, emniyet müdürünün kendisiyle çok iyi ilgilendiğini ve olayın halledilmesi için talimat verdiğini belirtti. Tekrar karakola giden Şenol Yıldız işlemin yapılmaması üzerine tekrar cezaevine girme korkusu yaşadı.

POLİSLER ÇATIŞMAYA HAZIRLANDI

Silahla Soğuksu Polis Merkezi önüne gelen şahıs kendisine imza attırmayan polisle görüşmek istedi. Polisin çıkmaması üzerine şahıs silahını kafasına dayadı. Bu sırada panik yaşayan polisler, şahsın ateş etme ihtimaline karşı mevzi aldı. Bir süre ikna edilemeyen Şenol Yıldız, "Bunlar beni dört sene bedava yatırdı. Sakin olamam. Onların yüzünden hayatımı kaybedemem. Delikanlı olun. Dükkanda yatıp kalkıyorum. Çoluk çocuğumu getirmeye yeniden bir hayat kurmaya çalışıyorum. 'Evrakı ben vereceğim, git ben buradayım' diyor. Benim hayatım bitti" diye bağırdı. Elinde silahla uzaklaşan Şenol Yıldız, Soğuksu'da bir ara sokakta tekrar kafasına silahı dayayınca yine panik yaşandı.

İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürünün ikna ettiği şahıs elindeki silahı polise teslim ederek herkese rahat bir nefes aldırdı. Şenol Yıldız, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.