Karakol önünde toplanan yakınları, Sözen'in intihar edecek bir kişi olmadığını belirterek, polisi suçladı.

Gümüşpala Semti 7020 Sokak'taki Konyalı Dönerci dükkanına giden evli ve 2 çocuk babası Abdurrahman Sözen ve yanındaki arkadaşı Yusuf Alak, işyeri sahibi Mustafa Bağcı ile hesap yüzünden tartıştı. Büyüyen tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Yusuf Alak, yanındaki av tüfeği ile Mustafa Bağcı'yı ayağından vurdu. İki arkadaş daha sonra motosiklete binip kaçtı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, metal kaplama işiyle uğraşan Abdurrahman Sözen'i 7042 Sokak Numara 11'deki evinin önünde gözaltına aldı, Yusuf Alak ise suç aleti av tüfeğiyle kayıplara karıştı.

Gümüşpala Polis Merkezi'nde nezarethaneye konulan Abdurrahman Sönmez, bir süre sonra karakolda görevli polis memuru C.M.'den su istedi. Polis memuru, demir parmaklıkların ardından su verirken Sözen, iddiaya göre C.M.'nin boğazına sarılıp belindeki tabancayı aldı. Önce havaya ateş eden Sözen, ardından da başına dayadığı tabancanın tetiğini çekerek yaşamına son verdi. Poliste uyuşturucu kullanmak, hırsızlık ve bir gasp suçlarından 5 ayrı kaydı bulunan Abdurrahman Sözen'in ölüm haberini alan yakınları polis merkezi önünde toplandı.

AİLESİ: İNTİHAR ETMEDİ, ÖLDÜRÜLDÜ

İstanbul'da vatani görevini yaptıktan sonra 3 yıl önce İzmir'e dönüp evlenen ve bu evlilikten 1 yaşında Samet ile 2 yaşında Emine adında iki çoçuğu bulunan Abdurrahman Sözen'in polis merkezi önünde toplanan yaklaşık 200 yakını, olaydan polisin sorumlu olduğunu öne sürdü. Sözen'in ablası 34 yaşındaki Gurbet Balaman, "5 polis arabası geldi, ellerinde arama kararı olmadan eve girip kardeşimi gözaltına aldı. Karakola götürdüler bir saat sonra da bizi arayıp kardeşimin intihar ettiğini söylediler. Benim kardeşim intihar edecek biri değildi. Bu olaydan polis sorumludur. Bir polisin belindeki tabancayı nasıl alsın" dedi.

Dokuz çocuklu ailenin en küçük ferdi olan Abdurrahman Sözen'in annesi Emine SÖzen (65), gözyaşları içinde oğlunun polis tarafından öldürüldüğünü öne sürdü.

Sözen'in yakınlarından 37 yaşındaki Mehmet Ata Sözen ise, "Karakola geldik bize bilgi vermediler. Neden gözaltına aldıklarını söylemediler. Eve girip ellerini kelepçeledikten sonra karakola götürdüler. Biz nasıl olsa karakoldadır, bir şey olmaz dedik ama ölüm haberini aldık" diye konuştu.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda polis, takviye olarak geldiği polis merkezi önünde etten duvar ördü. Zaman zaman gerilimli anların yaşandığı karakol önünde Sözen'in yakınları ağıtlar yakıp gözyaşı döktü.

Sözen'in cesedi otopsi yapılmak üzere, savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. - DHA