İzmir'de bir kadının gözaltına alınıp karakola götürülmesinden sonra, yaşadığı inanılmaz olay güvenlik kameralarına böyle yansıdı. Talihsiz kadın bugün kameraların karşısına geçerek yaşadığı olayı anlattı...

Geçtiğimiz Temmuz ayında eşi Cengiz Murat ve yakınları ile bir müzikhole giden Fevziye Cengiz, sigara içildiği gerekçesiyle müzikhole baskın yapan polislerin kimlik sorgulamasında çıkan tartışma sonrasında karakola götürüldüğünü ve elleri kelepçeli halinde polisler tarafından dövüldüğünü ileri sürdü.

Kamera görüntülerinin basına yansımasının ardından Fevziye Cengiz, eşi Murat Cengiz ile birlikte kameralar karşısına geçerek polislerden korktuğunu tehdit edildiğini İzmir Barosu ile İnsan Hakları Derneği'nin desteği ile psikolojik tedavi gördüğünü açıkladı. Yaşadığı olayın şokunu üzerinden hala atamadığını ve sağlığının bozulduğunu anlatan Cengiz, aldığı ilaçlarla ayakta durabildiğini belirtti. Kendisi hakkında karşı iddiaları kabul etmediğini kaydeden Cengiz, "Çok kötü bir psikolojiye sahibim. Ben avukatlarıma güveniyorum. Benim saldırdığım herhangi bir durum yok, söyledikleri iftira ve yalandır. Hiçbir şey göründüğü gibi değil. Sağlığım hiç iyi değil. Korkuyorum. Artık karakola giremiyorum. Sokağa dahi tek başıma çıkamıyorum. Yanımda ancak eşim olursa sokağa adım atabiliyorum. Polis gördüğüm zaman korkuyorum. Talebim, onların açığa alınarak ceza almasıdır" diye konuştu.

"POLİSLER BİZİ TAKİP EDEREK TEHDİT EDİYORLAR"

Polislerin davadan geri çekilmelerini istediklerini ve kendilerini takip ettiklerini iddia eden Murat Cengiz ise, bakkal dükkanlarını kapatmak zorunda kaldıklarını belirtti. Cengiz, "Kimlik kontrolü sırasında bu olay yaşandı. Ben kimliği almak için arabaya doğru ilerledim ancak eşimi karakola götürdüler. Beni de içeri almadılar. Ben orda dışarıdayken eşimi dövdüler. 3 çocuğumuz var, ben eşimin yanında değilken onlar annelerine refakatçilik yapıyor. Çocuklarımızın da psikolojileri bozuldu. Eşim lavaboya bile yalnız gidemiyor. Yediği dayağın etkisinden kurtulamadı" şeklinde konuştu.

Davanın iddianamesi 5 Aralık tarihinde İzmir 17. Sulh Ceza Mahkemesi'nce kabul edildikten sonra, 15 Şubat 2012'de ilk duruşmanın görüleceğini belirten Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım, davayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşımak istediklerini belirterek soruşturmanın genişletilmesi taleplerine karşın takipsizlik kararının bozulmasını, söz konusu polislerin açığa alınarak işkence suçundan yargılanmaları gerektiğini ifade etti.

İzmir Emniyet Müdürlüğü, olaya karışan polisler hakkında soruşturma açıldığını açıkladı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Karabağlar Polis Merkezi idaresi, Yeşillik Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Çetin Müzikhol isimli iş yerinde genel uygulama yapan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptıkları kontrollerde kons yaptığı anlaşılan Fevziye Cengiz isimli bayanın kimliksiz olması ve alkollü halde görevli memurlara zorluk çıkartarak mukavemette bulunması üzerine hakkında gerekli işlemleri yapmak amacı ile ekip otosuna alınacağı sırasında direnmeye ve hakaret etmeye devam etmesi üzerine görevlilerce zor kullanmak suretiyle muhafaza altına alınarak Karabağlar polis Merkezi Amirliği'ne intikal ettirilmiştir.

İzmir Cumhuriyet başsavcılığınca şüpheli Fevziye Cengiz hakkında görevli memura mukavemet ve hakaret suçundan İzmir 15. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış ve halen bahse konu mahkemede davaya devam edilmektedir. Şüpheli Fevziye Cengiz İzmir Cumhuriyet Başsavcılığında görevli polis memurları Beyit Sezgen, Hakan Yörük ve Tekin Duman hakkında kendisini darp ettiklerine dair şikayette bulunmuş, iddia ile ilgili tüm deliller ve polis merkezindeki kamera kayıtları İzmir Emniyet Müdürlüğü'nce zapt altına alınarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirilmiş, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca polis memurları Tekin Doğan, Beyit Sezgen ve Hakan Yörük hakkında ise İzmir 17. Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açılmış, halen yargılama devam etmektedir."

Açıklamada ayrıca, "olaya karışan polis memurları Beyit Sezgen, Hakan Yörük ve Tekin Doğan hakkında İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nce olayı müteakip 19.07.2011 tarihinde idari soruşturma açılmış olup soruşturmanın halen devam ettiği" ifade edildi.