İZMİR'in Alsancak semtinde, kavgaya karıştıktan sonra polis "dur" ihtarına uymayarak kaçtıkları, yakalanınca milletvekili yakını olduklarını söylerek polisleri sürgün ettirmekle tehdit ettikleri öne sürülen tanınmış işadamlarından Semih B.'nin oğlu, ehliyetine alkollü araç kullanmaktan 2 yıl süreyle el konulan 22 yaşındaki S.B. ve arkadaşı, 24 yaşındaki S.K. gözaltına alındı.

Yakınlarının haber vermesi üzerine, AKP Milletvekili ve İzmir Ticaret Borsası eski Başkanı Tuğrul Yemişçi de sabah saatlerinde karakola geldi. 3 saat karakolda kaldıktan sonra ayrılan Yemişçi, “Polislere kızdığım doğru değil ama size kim söylediyse ismini verin bize de” dedi.

Olay, bugün saat 03.30 sıralarında Plevne Bulvarı'nda meydana geldi. Devriye gezen Asayiş Ekipler Amirliği'ne bağlı polisler, kavga ihbarı üzerine hareket geçti. İhbarın yapıldığı adrese giden ekipler, kendilerine verilen bilgiler doğrultusunda plakasını belirledikleri aracı takibe başladı. "Dur" ihtarına uymayan araçtakilerle sokak aralarında süren kovalamaca başladı. Ekip otomobilinin da sol dikiz aynasının kırılmasına neden olan araç, Kahramanlar semtinde ekip otolarının sıkıştırmasıyla durduruldu.

Duran otomobilden inmek istemeyen iki kişi, kendilerini milletvekili yakını olarak tanıtarak polislerden gitmelerine izin vermelerini isterken, aksi halde sürgün ettirecekleri tehdidinde bulundu. Ekiplere direndikleri belirtilen Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencisi ve işadamı Semih B.'nin oğlu olan S.B. ile arkadaşı 24 yaşındaki S.K., gözaltına alındı. İki kişinin kullandığı bildirilen S.B.'nin ehliyetine alkollü araç kullanmaktan 2 yıl süreyle el konulduğu, ayrıca 110 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Diğer zanlı S.K.'nin ise 68 promil alkollü olduğu bildirildi.

S.B. ile S.K.'nin olayı anlattıkları yakınlarının yardım isteği üzerine AKP Milletvekili ve İzmir Ticaret Borsası eski Başkanı Tuğrul Yemişçi, günün ilk saatlerinde Kantar Polis Karakolu'na giderek bilgi aldı. Yemişçi'nin de karakolda polis memurlarına tehditkar konuştuğu iddia edildi. Hakerete uğradıklarını dile getiren polis memurlarının şikayetçi olması üzerine, S.B ve S.K., savcının da talimatıyla gözaltına alındı. Gözaltındaki 2 kişinin şikayeti üzerine de kavgaya karışan diğer otomobilde bulunan kişilerin arandığı bildirildi.

“ÇETREFİLLİ İŞİ ÇÖZMEK İÇİN GELDİ”

Karakol önünde gözaltılarla ilgili sorulara yanıt veren işadamı Semih B., “Kavga ardından çocuklara, sorgu sualsiz coplarla vurmaya başlamışlar, kavgaya karışan diğer kişileri orada olmalarına rağmen göndermişler. Konunun doğru olması için buradayız. Taksi şoförlerinden kendilerine şahit getiren polisler, "bu olayı kapatalım, sizden şikayetci olmayacağız, evinize gidin' diyor. Çocuklar da şikayetçi olacaklarını söyledi” dedi. Semih B., AKP milletvekili Tuğrul Yemiçi'nin sabah erken saatte karakola gelmesiyle ilgili olarak da “Bu çetrefelli işin çözümü için geldi” dedi.

Yaklaşık 3 saat karakolda kaldıktan sonra ayrılan Tuğrul Yemişçi ise, “Polislere kızmam söz konusu değil. Tanıdığımın oğlu olaya karışmış, korkudan kaçarken 2 taraftan hangisi suçlu, suçsuz alıp gelmişler. Tehdit iddiası ayıp olur. Öyle bir düşünceye sahip değiliz. Tehdit iddialarını söyleyenlerin ismini falan da almanız lazım bize de. Olayı öğrenmek istedim” dedi.

Haklarında polis memurlarını tehdit etmekten işlem yapılan S.B. ve S.K.'nin adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.
DHA