Polis karakollarında ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Bu defa acı haber İzmir'deki Bergama İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden geldi.


Olay, Bergama İlçesi Zafer Mahallesi'nde dün saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Bergama İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün hemen arkasındaki sokakta Muammer Zeybek ile kimliği belirsiz bir kişinin kavga ettiğini gören polisler, ayırmak için müdahale etti. İddiaya göre Muammer Zeybek direnince, polisin müdahalesi de sert oldu. Genç adam zor kullanılarak gözaltına alındı. Oğlunun gözaltına alındığını öğrenen baba Talat Zeybek, eşiyle polis merkezine gitti. Burada nöbetçi polislere, oğlunu görmek istediğini söyleyen Talat Zeybek, izin verilmemesi üzerine polislerle tartıştı, ancak izin verilmeyince merkezden ayrıldı.

BABASI ÖLDÜ, SERBEST KALDI

Eşiyle yolda yürüyen Talat Zeybek, kısa süre sonra rahatsızlandı ve yere yığıldı. Talihsiz adam için ambulans çağırıldı ancak, yapılan kontrolde Talat Zeybek'in ölmüş olduğu belirlendi.

Bu arada, bir süre gözaltında tutulan Muammer Zeybek, ifadesinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

İLK BELİRLEME KALP KRİZİ

Şeker ve kalp hastası olduğu belirtilen Talat Zeybek'in cesedi Bergama Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Burada yapılan ön otopside Zeybek'in kalp krizi nedeniyle öldüğü belirlendi. Ancak olayı soruşturan savcı, Zeybek'in kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar verdi ve cenaze İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

AİLE POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Olayın üzüntüsünü yaşayan Zeybek ailesi, yaşananlara tepki gösterdi ve polisin orantısız güç kullandığını öne sürdü.

Ölen Talat Zeybek'in ağabeyi Göksel Zeybek şöyle dedi:

"Yeğenim zor kullanılarak gözaltına alınıyor ve bir çok kişi bunu görüyor. Hatta polise tepki gösteren bir astsubay cep telefonuyla görüntülemek istiyor. Bunu gören polisler de cep telefonunu yere atıp kırıyor. Polis merkezine giden astsubay, ne hikmetse telefonunu kendisinin yere atıp kırdığını söylüyor. Oğlunu görmek isteyen kardeşim Talat Zeybek'e de aynı müdahale de bulunuldu. Kardeşimin ölümüne sebebiyet verenlerin kanun önünde hesap vermeleri için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Emniyet müdürlüğünün bugün çevik kuvvet ve panzer getirmesi olayı daha da kıştırıcı hale getirmiştir. Biz, yakınlarımızı ve arkadaşlarımızı sağduyulu davranması yönünde uyardık. Ancak polisin yaptığı davranış hoş değil. Neden kimden çekiniyorlar?"

POLİS TARTAKLANMA İDDİALARINI REDDEDİYOR

Emniyet yetkilileri, Zeybek ailesinin iddialarına karşı çıkıp, olay anının polis merkezindeki güvenlik kameraları tarafından görüntülendiğini ve bunun savcıya teslim edildiğini söyledi. Yetkililer, görüntülerde Talat Zeybek'in tartaklanmadığını savundu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.