İstanbul Maltepe Şehit Saffet Okumuş Karakolu'na kimliği belirsiz kişiler tarafından ses bombası ve molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

Maltepe Esenkent Mahallesi'nde bulunan Şehit Saffet Okumuş Polis Merkezi önüne arabayla gelen bir grup, karakola ses bombası ve molotof kokteyli attı. Polisin ateş açarak karşılık verdiği saldırganlar, geldikleri araçlarla kaçmayı başardı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, karakolun üstünde bulunan polis lojmanlarında panik yaşandı.

Patlama sonucu çevredeki bazı otomobil ve binaların camları kırılırken, polis merkezine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay sonrası çevrede yapılan araştırmada, şahısların kaçtığı yol güzergâhında üzerinde çok sayıda çivi bulunan tahtalar bulundu.

Görgü tanıkları, arabalarla gelen ve sayıları belli olmayan kişilerin karakolun önündeki caddeden ses bombası ve molotof kokteyli attıklarını belirttiler.

Patlamada aracı hasar gören bir vatandaş ise, “Büyük bir patlama sesi duydum, aşağı inip baktığımda aracımda maddi hasar olduğunu gördüm. Kaç kişi olduklarını bilmiyorum” dedi.