Ömerli ilçesine bağlı İkipınar köyündeki hâkim tepede bulunan jandarma karakolunun komutanı olan astsubay başçavuş Erhan Gül'ün (38) Tokat'a tayin olması nedeniyle aynı köydeki korucubaşı A.D., Gül için veda yemeği düzenledi. Erhan Gül, veda yemeğine, yerine Çanakkale'den atanan yeni karakol komutanı astsubay başçavuş Sadık Güllü ve tayini Balıkesir'e çıkan jandarma uzman çavuş Ali Öztürk (22) ile birlikte A.D.'nin evine gitti. Kardeşi de köy muhtarı olan korucubaşının evine misafir olan 3 asker burada yemek yedikten sonra saat 23.00 sıralarında karakola dönmek üzere evden ayrıldı. 
 
KARAKOLA 200 METRE KALA 
Gece saat 23.30 sıralarında dönüş yoluna pusu kuran bir grup PKK'lı, karakola 200 metre mesafede yolun bozuk olması nedeniyle keskin virajda askeri aracın yavaşlamasını fırsat bilerek saldırıyı gerçekleştirdi. Askerlerin de teröristlere karşılık verdiği ve yaklaşık 15 dakika süren çatışmada Gül, Güllü ve Öztürk şehit oldu. Havanın karanlık olması nedeniyle helikopterler havalanamazken, PKK'lılar dağlık ve ormanlık alana doğru kaçarak izlerini kaybettirdi. 
 
ÖZEL BİRLİKLER OPERASYONDA 
Şehitlerin cenazeleri otopsi için Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Korucubaşı A.D. de ifade için Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Ömerli, Midyat ve Yeşilli ilçelerinden bölgeye çok sayıda Jandarma Özel Harekat Birliği takviye edildi ve PKK'lıların olası kaçış güzergahları üzerinde geniş çaplı operasyon başlatıldı. PKK'lılara 3 askerin korucubaşının evine yemeği gittiği ihbarının yapıldığı ve bilgi sızdırılması nedeniyle askerlerin pusuya düşürülmüş olabileceği üzerinde duruluyor. 
 
SABAH