1 itfaiye erinin hafif yaralandığı yangında, jandarma binası tamamen kül olurken, yakındaki yerlerde yılbaşı eğlencesine katılan tatilciler de korku dolu anlar yaşadı. Mühimmat deposu ise alevler ulaşmadan kısa süre önce boşaltıldı ve olası facia önlendi.

Assos'un Behramkale Köyü'nde yer alan, 30 er ile 5 astsubayın görev yaptığı jandarma karakolunda dün saat 18.00 sıralarında yangın çıktı. Assos Antik Limanı'ndaki binada, elektrik kontağındaki arızadan çıktığı tahmin edilen yangın, kısa sürede büyüdü. Taş binanın her yanını saran alevler askerlerin kaldığı koğuş ve idari bürolara da sıçradı. Ranza, yatak, yorgan ve kıyafetlerin tutuştuğu yangında, mühimmat deposundaki malzemeler ile önemli evraklar alevlerin ulaşmasından kısa bir süre önce güçlükle dışarı çıkarılabildi, facia önlendi. Jandarma ve vatandaşların yanı sıra Ayvacık Belediyesi İtfaiyesi'nin de katıldığı söndürme çalışmaları yaklaşık 45 dakika sürdü. Hafif şekilde yaralanan bir itfaiye eri, 112 Acil Servis ekipleri tarafından tedavi edildi.

TATİLCİLER KORKTU

Yangında jandarma binası tamamen kül olurken, yakındaki mekanlarda yılbaşı eğlencesine katılan tatilciler de büyüyen alevler, yoğun duman ve siren sesleri yüzünden korku dolu anlar yaşadı. Çoğunluğu İstanbul'dan gelen tatilciler, yangının söndürülmesinin ardından yılbaşı eğlencesine kaldıkları yerden devam etti.

Assos'ta inşaa edilen ilk yapılardan olan asırlık Behramkale Jandarma Komutanlığı'nın binasının, 7-8 yıl önce dış cephesinin kaplandığı ve restore edildiği öğrenildi.