Yaklaşık 500 üyesi bulunan Aydın Karadenizliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin olağan genel kurulu derneğin yeni taşındığı Yedieylül Mahallesi Çevre Bulvarı üzerindeki binasında yapıldı. 250 üye katıldığı kongrede divan teşekkülünün oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Genel kurulun açılışında konuşan Dernek Başkanı Rasim Kılıç, “26 Haziran 2011 tarihinde yapılan olağan genel kurul sonrası görev dağılımı yaptıktan sonra bir çok projeye imza attık. Efeler Vergi Dairesinden gelen ancak cevap verilmemiş olan bir yazı ile karşılaştık. Konu ile ilgili yaptığımız incelemede 2006 yılından beri derneğimiz adına verilmesi gereken beyannamelerin verilmediği ve bu nedenle de vergi dairesi derneğimize yaklaşık 100 bin Tl. borç olduğu anlaşılmıştır. Durum yönetim kurulunca incelenmiş, bahse konu cezai işlemin hukuk yoluyla takip edilmesine karar verilmiştir. Bu konuyla ilgili 16 adet dava açılmıştır. Bu davaların 14 tanesi derneğimiz lehine sonuçlanmıştır. 2 dava da üst mahkemelerde devam etmektedir” dedi.

Başkan kılıç, 3 yıllık görev süresince her yıl geleneksel olarak kara lahana yemekleri, iftar yemekleri ve yayla şenliklerini düzenlediklerini belirtti. Kılıç 1 mart 2003 tarihinde Aydın belediye başkanlığı ile işbirliği içersinde geleneksel hale getirilerek kutlamaları yapılacak olan 1. Hamsi Şöleninin gerçekleştiğini dile getirdi. Aydın Belediyesi tarafından etkinliğe 50 bin TL destek verildiğini açıklayan Kılıç, önümüzdeki dönemde bazı kurumlarla görüşmeler yaparak Karadeniz Günleri, Karadeniz Ormanı, Karadeniz Parkı ve Karadeniz Caddesi gibi projeleri hayata geçirmek istediklerini kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde üyeler oy birliğiyle yeni yönetimi belirledi. Seçim sonucu yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Rasim Kılıç, İbrahim Akarsu, Cengiz Yapıcı, Ruhsar Uzun, Durmuş Bulut, Hakkı Erol ve Altan Ceylan.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!