Bu yıl 8"incisi düzenlenen Ovacık Karadenizliler Yayla Şenliklerine başta Kuşadası, Didim, Söke olmak üzere bölgede yaşayan Karadenizliler aileleri ile akın ederek memleket özlemleri giderdiler.
Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı şenlikte Ege Zeybeği, Karadeniz Horonu Kolbastı ile buluştu. Aydın, Söke, Kuşadası ve Didim Karadenizliler Derneklerinin işbirliği ile organize edilen 8. Karadeniz Şenliği Söke"ye 15 kilometre mesafede bulunan Kalamaki Doğal Parkı eteğindeki Ovacık Yaylasında gerçekleşti. Aydın Karadenizliler Dernek Başkanı Orhan Bayraktar, Didim Karadenizliler Derneği Başkanı Yaşar Bigadiç, Kuşadası Karadenzililer Derneği Bşakanı Ahmet Yazıcı ve Söke Karadenizliler Derneği Başkanı Selahattin Çakat ve tertip komitesi başkanı Salih Çelik şenlikte kısa birer konuşma yaparken Aydın Karadenizliler Derneği Bünyesindeki Kol Bastı Ekibinin gösterisi şenliğe renk kattı.
Söke Kaymakamı İsmail Demirhan, yayla şenliğinde yaptığı konuşmada: "Karadenizliler Derneklerini ve Federasyonlarını tebrik ediyorum. Bizim Bayramlarımız birlik, beraberlik, kaynaşma ve barış'dır. Bahar bayramları bizim birliğimizin, dirliğimizin teminatıdır. Bunu herkes böyle bilmeli. Karadeniz insanı çalışkandır, özverilidir. Türkiye Cumhuriyet'i Devletine bağlı, bayrağımıza bağlı, şanlı Atatürk'ün izinden giden insanlardır. Bunun için Karadenizli Hemşerilerimizi önemsiyoruz, benimsiyoruz. Bugün Ovacık yaylasına çeşitli yörelerden, çevrelerden gelen Karadenizli kardeşlerimiz ve gençler tanışsınlar, gelenek ve göreneklerini yaşatsınlar. Ortaasya"dan bu yana Bahar şenlikleri yapılmaktadır. Orta Asya' da nevruz Anadolu da Hidrelez Kırım Türkleri tebreş bahar bayramı yapmaktadır. Bugünde Ovacık Yaylasında Karadenizli hemşerilerim Yayla Şenliği yapmaktadır. Bu organizasyonu gerçekleştiren herkese teşekkür ederim” dedi.
Karadenizli yerel kemençe sanatçısı İsmail Cumhur,Ses sanatçısı Mehmet Yılmaz ve Hüseyin Aydın,Davul Zurna Muzaffer Meydan,Oğuz Kahveci ve tulum sanatçısı Adem Kesiici"nin yanı sıra Söke Belediyesi Folklor Ekibi, Aydın Karadenizliler Derneği Kolbastı Ekibi, Horon Ekibi etkinliğe katkıda bulundular. Binlerce Karadenizli çam ağaçlarının gölgesinde hem piknik yaptılar hem de geleneklerini, özlemlerini 8. kez Ovacık Yaylasında gerçekleştiler. Güne Damgasını vuran Kolbastı Ekibi oldu.Karadenizliler Şenliğine AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti Söke İlçe Başkanı Mehmet Uyguntüzel, Ali Güzelyağdöken ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.Söke Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin"de Karadenizlileri yalnız bırakmadı.