Aydın, Söke, Didim ve Kuşadası'nda yaşayan Karadenizliler 18 Mayıs 2008 Pazar günü Söke yakınlarındaki Ovacık Yaylasına çıkarak özlem giderecekler.
Aydın ve Çevre İlçelerinde yaşayan Karadeniz kökenli vatandaşlarımızın geleneksel hale getirdikleri yayla şenlikleri bu yıl 18 Mayıs Pazar günü Ovacık Yaylası'nda yapılacak. Söke'ye 12 kilometre mesafede bulunan Ovacık Yaylası'nda bu yıl 7.si gerçekleştirilecek olan yayla şenlikleri ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını söyleyen tertip komitesi başkanı Salih Çelik “Yayla Şenliği etkinliklerimizde hem Karadeniz kültürünün yaşatılması ve yeni neslin bu kültürü tanıması hem de hemşerilerimizin bir araya gelerek dayanışma içersinde olmaları açısından önemsiyoruz. Etkinliğimize destek veren tüm kişi ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Yörede yaşayan Karadenizlilerin yanı sıra yöre sakinlerinin de ilgi gösterdiği yayla şenliklerinde bu yıl Trabzon'un yerel Televizyonlarından Kasırga Tv'de program yapan yöresel sanatçı Mehmet Yılmaz'ın yanı sıra yerel sanatçı İsmail Cumhur ile Tulum ve Horon etkinliği, Ege Yöresi Halk Oyunları Ekiplerinin gösterileri yer alacak.
Tertip Komitesi Başkanı Salih Çelik, Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Baykan ve Söke Karadenizliler Derneği Başkanı Selahattin Çakat, etkinlikle ilgili hazırlıkların tamamlandığını Pazar günü Karadenizlilerin yanı sıra tüm yöredeki vatandaşları 7. Ovacık Yaylası Şenliklerine beklediklerini ifade ettiler.

İHA