Karaçay Malkar Halk Şairi İsmail Semenov, doğumunun 120. yılında tarihi güzellikleri ile ünlü ilçesi Odunpazarı'nda gerçekleştirilen görkemli bir şölenle anıldı.

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve Karaçay Malkar Dernek Başkanı Fevzi Tezcan’ın ev sahipliği yaptığı şölene, Karaçay Balkar Cumhuriyeti Milletvekili Asker Doduyev, Karaçay Çerkez Cumhuriyeti Milli Meclis Milletvekili Bibulat Urusoy, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Putaş ve vatandaşlar katıldı.

Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen şölende, İsmail Semenov’un hayatını anlatan resim sergisi, film gösterimi, şiir dinletileri yapıldı. Şölende, Kafkas halk dansları gösterileri ile Kafkas kültürünün güzellikleri başarı ile sergilendi.

Milletvekilleri Doduyev ve Uruso, Türkiye’de kutlama yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ve Türkiye ile olan sıcak ilişkilerin devam etmesini istediklerini söyledi.

Böyle anlamlı bir kültür şölenine ev sahipliği yapmaktan sevinç duyduklarını belirten Başkan Sakallı ise Türk kültürünün öneminin çok büyük olduğunu ve Kafkaslarla olan bağın çok kuvvetli olduğunu kaydetti.