AYDINPOST HABER SERVİSİ - Anadolu’nun Türkleştirilmesinde ve İslamiyet’in yayılmasında görev alan Horasan erenlerinden Dedebağ’ın ruhu için, yaklaşık 7 asırdır düzenlenen etkinliğin 734.süne Karacasu Kaymakamlığına vekalet eden Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Okan Öztürk, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Emniyet Amiri Ali Böce, AK Parti Aydın eski milletvekili Ahmet Ertürk, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile yaklaşık 20 bin vatandaş katıldı.

Hayırda vatandaşlara bin 300 kilogram et ve bin 300 kilogram buğdaydan yapılan 55 kazan keşkek, 1 ton biberden yapılan turşu ve 7 bin 500 ekmek ikram edildi. Karacasu müftüsü Murat Han Aksoy ve müftülük personelleri mevlit okurken İzmir’den gelen semazen ekibinin gösterisi ve soğuk heykel etkinliği büyük ilgi gördü. Hayır alanında Türk Kızılayı vatandaşlara maden suyu ve limonata ikramında bulundu.

PAYLAŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Organizasyonun düzenleyicisi olan Cuma Mahallesi Cami ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin Başkanı ve Mahalle Muhtarı Mehmet Osan, “Geleneksel olarak yaptığımız keşkek hayrının bu yıl 734. yılı. Atalarımızdan kalma bu geleneği gelecek nesillere aktarmak adına her yıl hayrımızı daha da ileriye götürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nerede Karacasulu varsa oradan destek ve katılım oluyor. Emeği geçen, maddi ve manevi katkıda bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Mehmet Okur, “Karacasulu vatandaşların geleneklerine sahip çıkarak Türk milletinin çok önemli bir özelliğini ortaya koyuyor. Bu hayırların gerçekleşmesinde katkıda bulunan başta Cuma Mahallesi sakinleri olmak üzere vatandaşlarımızı kutluyor, nice 734 seneler diliyorum” dedi.

Karacasu'yu seven insanların maddi katkılarıyla ve onların emekleriyle 734 yıldır geleneksel olarak sürdürülen etkinlik tamamen gönüllülerin desteği ile devam ediyor. Dün kurbanların kesilmesinin ardından onlarca gönüllü akşama kadar etlerin ayrılmasında, sabaha kadar da keşkek dövülmesinde görev yaptı. Sabah saatlerinden itibaren başlayan etkinliğe yurtdışında yaşayan gurbetçiler yoğun ilgi gösterdi.

karacasu-dedebag2.jpg

karacasu-dedebag3.jpg