Dernek binasında gerçekleştirilen ve tek liste ile yapılan kongrede Başkan Duran Teke güven tazeledi. 
2008 yılında Yenipazar ilçesinde Karaçakal Yörüklerinin kültürel tanıtımını yapmak için kurulan Yenipazar ve Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği 2. olağan genel kurulu Derneğin ilçe merkezindeki binasında yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede divan başkanlığını Ercan Arslan yaptı. 
Kongrede konuşan Dernek başkanı Duran Teke, 3 yıl önce kurulan derneğin çalışmaları hakkında üyelere bilgi verdi. Başta geleneksel hale gelen Karaçakal Yörükleri şenlikleri ve bu yıl ilki düzenlenen iftar programı olmak üzere bir çok sosyal projeye imza atan derneğin Yörükler arasında birlik ve beraberliği tesis ettiğini belirten başkan Duran Teke, her kesime eşit mesafede olduklarını söyledi. Derneğin geleceğinin de bu eşit mesafeyi korumaktan geçtiğini belirten Teke, kültürel faaliyetlerin daha geniş kapsamlı devam edeceğini belirtti. 
Başkan Duran Teke ayrıca etkinliklerinde kendilerien maddi-manevi desteklerini esirgemeyen özelikle Yenipazar, Nazilli ve Dalama Belediyeleri ile Aydın Valiliğine ve Kültür Müdürlüğüne müteşekkir olduklarını belirtti. 
Konuşmaların ardından yapılan genel kurulda Yenipazar Karaçakal Yörükleri derneği Yönetimi Duran Teke başkanlığı’nda Necdet Çobanoğlu, Ercan Arslan, Veysel Yazgılı, Fikret Akgün, Ertuğrul Ateş, Yaşar Ertem’den oluştu.