Binlerce kişinin aynı sofrada iftarını açtığı etkinlikte Yörükler hayır yapmak için adeta birbirleri ile yarıştı. Yenipazar’ın bir çok cadde ve sokağına kurulan sofralarda herkes iftar açtı. Çeşitli ülkelerden öğrencilerin de katıldığı İftar öncesi daha önce yapılan hatimlerin duası okunurken, Dernek Başkanı Duran Teke, iftar sofrasına iştirak eden herkese teşekkür etti. 
Asırlar önce Aydın’ın Yenipazar İlçesi’ne Bağlı Karaçakal Köyü’nü yaylak olarak kullanan ve daha sonra yerleşik hayata geçerek başta Yenipazar İlçesi olmak üzere ilin ve ülkenin değişik yerlerine yerleşen Yenipazar Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği geleneksel hale getirdiği Karaçakal Yörükleri Şenliği’nin ardından bu yıl iftar programı da düzenledi. Tamamen gönüllülük esasına göre gerçekleştirilen iftar programının ilki yapılmasına rağmen Aydın’da bir rekora imza atıldı ve aynı sofrada yaklaşık binlerce kişi iftar açtı. 
İftar yemeğine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Gültekin Kılınç’ın yanı sıra Kaymakam Ünal Kılıçarslan, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka ve vatandaşlar katıldı. 
Yaklaşık 10 gün önce hazırlıkları başlayan iftar sofrası için ilçe merkezinde dere boyundaki geniş cadde ve caddeye bağlı sokaklar trafiğe kapatılıp iftar masaları ile donatıldı. İlçe halkının yanı sıra Milletvekillerinin de davetli olduğu iftara oldukça fazla katılımın olması herkesi sevindirdi. 
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ve iftara katılan protokol üyeleri böylesine güzel bir organizasyon düzenledikleri için Karaçakal Yörükleri adına Dernek Başkanı Duran Teke’yi tebrik etti. 
Karaçakal Yörükleri olarak gelenek ve görenekleri yaşatmayı amaçladıklarını ve Şenliklerin ardından bu yıl böyle bir organizasyona daha başladıklarını belirten Yenipazar Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve dayanışma Derneği Başkanı Duran Teke, “Tamamen gönüllülük esasına göre gerçekleştirdiğimiz bu iftar sofrası beklediğimizden daha güzel oldu. Dernek olarak böyle bir şeyi yapmayı düşündüğümüzde vatandaşlarımızın yoğun desteğini gördük. Hatta birçok kişi ölmüşlerinin ruhuna böyle bir organizasyonu destek vermek istediğini belirterek bize kendisi müracaat etti. Kendiliğinden kısa sürede toplanan hayırlarla bunca kişiyi aynı sofrada topladık. İftar öncesi bir çok hatim indirdik. İftarla birlikte ölmüşlerimizin ruhuna dualarımızı ettik” diyerek etkinliğe iştirak eden herkese teşekkür etti.