Emniyet Müdürlüğü'nden çıkışta gelişmelere ilişkin açıklama yapan Karaca, "Daha önce 800 denekle ilgili bilgilerin sızdığını kamuoyu ile paylaşmıştık. Bunların devre dışı bırakılmasını istemiştik. AGB'de konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Tahmin ediyorum bunun üzerine başlayan bir soruşturma." dedi. Karaca, "Kimler sızdırmışsa, kimler bunu kullanmışsa mutlaka ortaya çıkarılmalı." şeklinde konuştu.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nce başlatılan "Reyting Operasyonu" ile ilgili, TİAK Başkanı Hidayet Karaca'nın da bilgisine başvuruldu. Saat 21.00 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Karaca, yaklaşık 1 saat içeride kaldı. Kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Karaca, emniyet çıkışı operasyonu değerlendirdi. "Bugün öğleden sonra öğrendik. Reytingle ilgili bir soruşturma başlatılmış ve bunla alakalı çalışma yapılıyormuş. TİAK başkanı olarak bilgimize ve görüşlerimize başvurmak için davet olmuştu. Bunun için bugün buraya geldik." diyen Karaca, gelişmelere ilişkin şunları söyledi: "Yaklaşık birkaç ay önce 800 deneğe ilişkin bilgilerin sızdığını kamuoyu ile paylaşmıştık. Biz de TİAK olarak bunun üzerine bir toplantı yapmıştık. Bu 800 hanenin öncelikle devre dışı bırakılıp yerine yeni 800 hanenin konmasını istemiştik AGB'den. Sistemin çok güvenli ve sistemli bir şekilde yürümesi gerekiyor. Ve bu 2500 hanenin kimden ne şekilde nasıl sızdığı ve bunları kullanan var mı veya neler olmuşsa bunların takipçisi olacağımızı söylemiştik. Aynı zamanda AGB de suç duyurusunda bulunmuştu. Ben tahmin ediyorum ki, onun üzerine başlayan bir soruşturma devam ediyor."
 
Karaca soruşturmanın takipçisi olacaklarını belirterek, "Önümüzdeki günlerde detaylar ortaya çıktıkça bizler de sizlerle bunları paylaşacağız. Kim nasıl sızdırmışsa, kimler bunu kullanmışsa mutlaka bunların ortaya çıkması lazım. Çünkü sistem güvenilir olması lazım. Güven esasına göre doğru çalışması lazım. Reklam veren verdiği paranın karşılığını görmesi lazım. Yayıncı, yapımcı hepimizin tek ölçü kaynağı olan bu sistemin güvenilir olması lazım. Güven üzerine sektörde para artıyor. Güven üzerine her yıl reklam pastası büyüyecektir. Reklam veren de yayıncılar da bundan hepimiz zarar görürüz. AGB de biz de bunu takip etmek zorundayız." şeklinde konuştu.