Fransa NTV muhabiri Kayhan Karaca Avrupada bugün piyasaya çıkan 'Birleşik Avrupa'nın Türk Öncüleri ' isimli kitabın tanıtımı perşembe günü Avrupa Konseyin Basın Merkezinde yapıldı. 
 
Tanıtım rezepsiyonuna AP Gazeteciler Dernek Başkanı Maria-Fernande Gabriel , AK basın mensupları, parlamenterler, AKPM Türk parlamenterleri MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, AK Parti Sakarya Milletvekili Erol Aslan Cebeci, AK Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz, AKPM Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu , AK Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği Müşteşar Cem Kahyaoğlu, BDP Milletvekilleri Hatice Çoban, Fayik Yagızay ve çok sayıda AK çalışanları katıldı. 
 
Rezepsiyon açılışını AKPM Başkanı Çavuşoğlu yaptı. Başkan Çavuşoğlu Avrupa Kuruluşlarında uzun yıllar gazetecilik görevinde bulunan Karaca'nın kitabını övgü dolu sözlerle tanıtıp tebrik etti. Gazeteci ve aynı zamanda AP Gazeteciler Derneği Sekreteri olan Karaca misafirlere 225 sayfalık İngilizce yazılı kitabından bazı örnekler sundu. 
 
Karaca 2010 yılında Türkiyede türkçe yazılı , bugün Avrupada ingilizce yazılı kitabın piyasaya çıktığını, kitap yazmayı 2004 yılında düşündüğünü anlattı. Karaca kitap çalışmalarına 2007 yılında başladı . Türk siyasetçilerin ve diplomatların Avrupa kuruluşların faaliyetlerinde olumlu katkıları olduğunu, çoğu Avrupalının bilmediklerini gün ışığına çıkartmak için kitabı piyasaya çıkardığını ifade etti. İkinci Dünya savaşından sonra Türk siyasetçilerin Avrupa Kuruluşların büyümesinde önemli rol oynadığını bu yüzden 4, 5 yıllık bir çalışmayla kitabını tamamlayan Karaca Avrupada Türkiyenin önemine dikkat çekti. 
 
t1949 yılında AK kurucu üyesi olan Türkiye'nin 62 yıldır AK çalışmalarını araştırmak için AK arşivinde çalışan Karaca rezepsiyonda kitaplarını imzaladı. Meslektaşları tarafından tebrik edilen Karaca gösterilen ilgi ve nezakete teşekkür etti