Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a veda ziyaretinde bulunan Cerrah, gazetecilerin yoğun ilgisine şaşırarak, "Sizi görünce beni yeni emniyet müdürüyle mi karıştırdınız acaba diye aklıma geldi" diyerek espiri yaptı.

CERRAH, " HALKA SORUN"

İstanbul Emniyet Müdürü olarak veda ziyaretleri sırasında karşılaştığı vatandaşların kendisine üzüntülerini dile getirdiklerini söyleyen Cerrah, " İstanbul hakıyla konuşursanız bana karşı olan sevgilerini, görmüş olacaksınız" şeklinde konuştu. Vali olmasından dolayı aynı vatandaşların kendisini tebrik ettiğini de sözlerine ekledi.

KARABULUT CİNAYETİYLE İLGİLİ " EZİKLİK YOK"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cerrah, bir gazetecinin "Ah şu Münevver Karabulut cinayetini de çözüp öyle gitseydim dediniz mi " şeklindeki sorusuna, " Cinayet çözümlenmemiş değil. Cinayeti çözdük. Zanlı belli. Sadece yakalanmadı. Mutlaka yakalanacaktır. Onun için hiç bir eziklik taşımıyorum. Benim polisim delillerini ortaya çıkarmıştır. Harhangi bir eziklik yok" cevabını verdi.

İSTANBUL'A VALİ OLARAK ATANMASI

"Bir gün İstanbul'a vali olarak dönmek ister misiniz" şeklindeki bir başka soruya da Cerrah, " Arkadaşlar bu soru için daha erken" karşılığını verdi.

BAŞBAKAN'LA MESAFE

"Osmaniye Valiliğine atandığınız gün Başbakan Erdoğan'ı havalimanında karşılarken kendisine mesafeli durduğunuz kameralara yansıdı. Sizi tebrik etti mi " şeklindeki bir başka soruya da Cerrah, " Hayır arkadaşlar, tam tersi, bugün de kendisini karşılamaya gideceğim görürsünüz" diye yanıtladı.

Cerrah'ın İstanbul'un yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ı hakkında ise "kendisi iyi bir emniyet müdürüdür, gözüm arkada kalmayacak" dediği öğrenildi

EYLEMCİLER YAKLAŞTIRILMADI

Cerrah'ın Topbaş'ı ziyareti sırasında, Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kalabalık bir grup ulaşım zamlarını protesto ediyordu. Halk Cephesi adlı grubun, olası protestosuna karşı polis, Cerrah'ın etrafında etten duvar ördü. Bina önünde geniş güvenlik önlemleri alan polis, eylemci grubu kontrol altında tuttu. Milliyet