Doğanbey Mahallesi Karakoç Kaplıcaları yakındaki ormanlık alanda, dün saat 13.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yükselen duman ve alevleri gören çevredekiler, durumu jandarma ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine bölgeye sevk edilen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 6 yer ekibi, 30 arazöz, 11 dozer ile çok sayıda işçi karadan, 9 uçak ve 4 helikopter de havadan yangına müdahale etti. Saatteki hızı yer yer 50 kilometreyi bulan şiddetli poyrazın da etkisiyle hızla yayılan alevlerin tehdit ettiği Eski Köy olarak bilinen Doğanbey Köyü'ndeki evlerin yanı sıra, Ömür Beldesi'nde bulunan Saklıkent, Derya ve Ömür tatil siteleri, Doğakent'te bulunan yazlıklar, sivil savunma ve belediye ekipleri tarafından boşaltıldı. Ekipler, çalışmalar sırasında araçlarındaki megafonlardan anons yaparak vatandaşların can güvenliği açısından binalarını tahliye etmesini istedi. Bazı vatandaşlar, alevlere kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı, evlerindeki tüpleri dışarı çıkardı. Evlerinden tahliye edilenler yol kenarında bekletilirken, gözü yaşlı köylüler hayvanlarının telef olduğunu anlattı.

GECE BOYU DEVAM EDEM ÇALIŞMALAR SONUNDA KONTROL ALTINA ALINDI

Orman yangını gece boyu süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı. Havanın aydınlanmasıyla söndürme helikopterleri ve uçaklar soğutma çalışmalarına başladı.



VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE

Yangın nedeniyle İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, bölgeye gelerek çalışmaları yerinde izledi.



İzmir Valisi Cahit Kıraç, yangının çıkış nedeninin belirlenmeye çalışıldığını, jandarmanın ve başsavcının bölgede inceleme yaptığını ifade ederek, olayın tüm adli boyutuyla incelendiğini söyledi. Kıraç, yangının belli bölgelerde kontrol altına alındığını, tek tesellilerinin ise can kaybının yaşanmamasının olduğunu belirtti.



EN BÜYÜK YANGINLARDAN BİRİ

Meclis toplantısını yarıda bırakıp olay yerine gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da belediye olarak tüm itfaiye gücüyle yangına müdahale ettiklerini belirterek, "Son dönemlerde yaşanan en büyük yangın" dedi.





ÇOBAN GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, bölgede çobanlık yapan bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi. İsmi açıklanmayan çobanın anız nedeniyle yangını çıkardığı ihtimali üzerinde durulduğu ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Hürriyet