Şu sıralar herkes Marvel'in gişede rekor üstüne rekor kıran bol süper-kahramanlı Yenilmezler (The Avengers) filminden bahsetse de, filmin gişedeki en dişli rakibi gözüyle bakılan “Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises)” için sayılı gün kaldı. Ülkemizde 27 Temmuz 2012'de vizyona girecek olan filmin pazarlama çalışmaları devam ederken, filme ait yeni bir poster de dün yayınlandı.
Filmin resmi Facebook sayfasında hayranlarıyla buluşan poster geçtiğimiz yılın Temmuz ayında ilk kez yayınlanan ilk posterle de benzerlikler taşıyor. Batman sembolünün yıkılan gökdelenler arasından yükseldiği ilk postere ek olarak bu sefer gökyüzünün alevler içinde olduğunu görüyoruz. Ayrıca posterde başı eğik Batman (Christian Bale) figürü de dikkat çekiyor.
Son filmden 8 yıl sonrasını ele alacak olan serinin final bölümünde terörist lider Bane Gotham şehrinin güvenliğini tehlikeye atarken, Batman efsanesini parçalamak için de Selina Kyle'ın yardımını almıştır.
Önümüzdeki aylarda vizyona girecek olan bir diğer süper-kahraman filmi İnanılmaz Örümcek Adam (The Amazing Spider-Man)'ın ise gişede Christopher Nolan imzalı Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises)'ı tehdit etmesi beklenmiyor.